Cele mai frecvente accidentari la schi – Interviu cu Dr. Ion Bogdan Codorean

Cele mai frecvente accidentari la schi // Artro Sport Clinic

Accidentarile la schi sunt mai frecvente cu cat schiorul este mai experimentat. Cei ce practica acest sport iarna de iarna, pe masura ce capata experienta, se aventureaza in zone periculoase, supunandu-se astfel unui risc enorm de accidentare. Insa la fel de frecvente sunt si accidentarile din neatentie, la viteze mici, dupa ce schiorul se relaxeaza si nu mai este atent la miscari.

Accidentarile cele mai frecvente sunt la nivelul membrelor inferioare. Ne confruntam an de an cu rupturi de ligamente incrucisate, rupturi de ligamente colaterale, rupturi de menisc. Aceste afectiuni pot duce chiar la interdictia de a practica acest sport pe viitor.

Despre toate acestea a povestit dl. Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped cu supraspecializare in traumatologie sportiva, in cadrul unui interviu acordat la Antena 3.

Interviul integral este disponibil aici.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie si traumatologie sportiva

Dr. Ion Bogdan Codorean

Doctor in stiinte medicale Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, specializat in traumatologie sportiva, sef de lucrari la Universitatea de Farmacie si Medicina „Carol Davila” Bucuresti, cu competenta in Chirurgia Artroscopica.