Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Informații medicale utile

Blog

Durerile articulare și sezonul rece – cum abordăm meteosensibilitatea

Durerile articulare și sezonul rece – cum abordăm meteosensibilitatea

Publicat pe
Echipa Editoriala Artro Sport Clinic
durerile articulare

Cu siguranță ai resimțit cel puțin o dată dureri de articulații în sezonul rece sau ai auzit pe cineva spunând că vremea specifică toamnei sau iernii accentuează durerile de genunchi, de șold sau de încheieturi.

Sezonul rece poate cauza sau chiar accentua diferite afecțiuni – cardiovasculare, respiratorii, urinare și, nu în ultimul rând, reumatice. Persoanele care sunt afectate de vremea rece se numesc meteosensibile sau meteodependente.

Ce afecțiuni articulare sunt accentuate de vremea rece?

Artrita reprezintă un termen-umbrelă ce înglobează mai multe afecțiuni precum artroza, gonartroza, artrita reumatoidă sau degenerativă, ce cauzează inflamarea articulațiilor. Reumatismul se află, de asemenea, printre afecțiunile ce determină meteosensibilitatea. Efectul acestor afecțiuni este reprezentat de dureri, redoare (rigiditatea articulațiilor) și scăderea mobilității pacientului.

Cum afectează vremea rece articulațiile?

Deși nu există încă o explicație clară pentru legătura dintre vremea rece și durerile articulare, oamenii de știință au venit cu o serie de ipoteze. În primul rând, presiunea barometrică. Aceasta scade odată cu instalarea frigului – astfel, țesuturile se inflamează și pot provoca durere și rigiditate. Presiunea atmosferică scăzută, în combinație cu temperaturile scăzute provoacă contracții ale mușchilor, conducând și la dureri articulare?

Cum ne putem proteja de durerile articulare în sezonul rece?

Dacă suferi de boli articulare, semnalează medicului simptomele care apar în timpul sezonului rece, deoarece este posibil să fie necesară creșterea medicației pentru reducerea durerilor.

Iată ce mai poți face pentru a diminua efectele vremii reci asupra articulațiilor:

Medici care te pot ajuta:

Abonare newsletter

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul Artro Sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe aceeasi tema