Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Consultatii Online

Prima pagina Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal Consultatii Online

 

Informatii generale

In prezenta Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal puteti afla cum utilizam informatiile dumneavoastra cu caracter personal atunci cand utilizati serviciul de Consultatii Online oferit de ARTHRO SPORT CLINIC S.R.L. (in continuare „ARTRO SPORT CLINIC”).

Datele de contact ale operatorului

ARTHRO SPORT CLINIC S.R.L. cu sediul social in Bucuresti, sector 1, Strada Lainici nr. 11, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/5576/2018 si avand CUI 39233087, adresa de e-mail: office@artrosport.ro, numar de telefon: +4021.9885  este operatorul datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Cum obtinem datele cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care le prelucram sunt furnizate de dumneavoastra atunci cand va programati pentru o Consultatie Online, respectiv atunci cand ne transmiteti documente si informatii despre dumneavoastra, fie inainte de Consultatia Online, fie in timpul Consultatiei Online. Totodata, in masura in care sunteti deja pacientul ARTRO SPORT CLINIC, vom putea accesa informatiile din dosarul dumneavoastra medical.

Astfel, cu ocazia furnizarii serviciului de Consultatie Online putem prelucra si date cu caracter personal privind starea dumneavoastra de sanatate.

In situatia in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal din alte surse decat cele enumerate anterior sau mentionate in prezenta Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, va vom contacta pentru a va anunta ca va prelucram datele, daca aceasta actiune nu este disproportionata sau prejudiciabila.

Ce date cu caracter personal prelucram

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal Consultatii Online // Artro Sport Clinic

De asemenea, o parte din datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate in scopul indeplinirii obligatiilor noastre legale, in calitate de prestatori de servicii medicale.

Cui divulgam datele cu caracter personal

Impartasim informatiile dumneavoastra personale cu companii care furnizeaza servicii in numele nostru, precum servicii de gestionare a programarilor, a dosarului medical. Ne asiguram intotdeauna ca aceste companii asigura acelasi nivel de securitate al datelor dumneavoastra pe care vi-l oferim si noi. Daca informatiile dumneavoastra vor fi trimise in afara Europei, ne asiguram ca acestea vor fi supuse unor standarde de protectie si securitate care sunt cel putin egale cele utilizate de ARTRO SPORT CLINIC.

De asemenea, o parte din informatiile dumneavoastra cu caracter personal sunt divulgate catre autoritatile statului, la solicitarea expresa a acestora (ex. instante, parchete, autoritatile cu putere de control asupra prestatorilor de servicii medicale etc.).

In ceea ce priveste folosirea platformei Zoom.us sau a conturilor de e-mail (Gmail, Yahoo etc.) va facem cunoscut ca nu detinem controlul asupra acestora. Astfel, pentru mai multe detalii privind confidentialitatea datelor dumneavoastra prelucrate prin intermediul platformelor prin care vom comunica pentru Consultatia Online, va rugam sa consultati politica lor de confidentialitate, inainte sa acceptati prestarea serviciului de Consultatie Online.

ARTHRO SPORT CLINIC nu poate fi raspunzatoare pentru compromiterea datelor dumneavoastra cu caracter personal ca urmare a folosirii platformelor mentionate anterior.

Cat timp stocam datele dvs.

Stocam informatiile dvs. cu caracter personal doar atat timp cat avem nevoie de ele pentru activitatile de Consultatie Online.

Serviciile noastre sunt proiectate de asa natura incat sa nu stocam datele dumneavoastra pentru o perioada mai mare.

Respectam intotdeauna termenele impuse de dispozitiile legale.

Evaluam riscurile de securitate prin raportare la folosirea si stocarea datelor dumneavoastra.

Drepturile dumneavoastra

In conformitate cu dispozitiile legale privind protectia datelor, aveti drepturile enumerate si descrise mai jos, pe care vi le puteti exercita prin utilizarea datelor de contact din cuprinsul Sectiunii „Datele de contact ale Operatorului”. Facem precizarea ca nu toate drepturile sunt absolute si ca pot sa difere in functie de motivul prelucrarii datelor.

Va vom raspunde solicitarilor in legatura cu drepturile dumneavoastra in termen de o luna de la primirea cererii. Daca avem nevoie de mai mult timp, va vom informa despre acest aspect in interiorul termenului de o luna.

In situatia in care nu primiti un raspuns in interiorul acestui termen, va rugam sa reveniti catre noi, eventual prin folosirea unei alte modalitati de contact, inainte de a efectua demersuri in fata autoritatilor competente.

Dreptul dvs. de acces

Aveti dreptul sa stiti daca va utilizam sau stocam datele cu caracter personal. Acest drept se poate exercita prin solicitarea unei copii a datelor, cunoscuta in mod obisnuit ca facand o „solicitare de acces la date”.

In cazul in care vom constata ca solicitarile de acces sunt nefondate sau repetitive vom refuza accesul (motivat) sau vom percepe o taxa administrativa in vederea exercitarii acestui drept.

Dreptul dvs. de rectificare

Aveti dreptul sa ne solicitati rectificarea sau completarea datelor dumneavoastra cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete. Acest drept se aplica intotdeauna.

In acest sens va vom solicita urmatoarele informatii:

  • Sa ne precizati ce date sunt inexacte sau incomplete;
  • Sa ne explicati cum ar trebui sa corectam datele;
  • Daca este posibil, sa ne faceti dovada inexactitatii datelor.

Dreptul dvs. de stergere

In anumite circumstante ne puteti solicita sa stergem datele dumneavoastra cu caracter personal. Acest drept nu este unul absolut si este aplicabil in urmatoarele situatii:

  • Datele nu ne mai sunt necesare pentru scopul pentru care au fost prelucrate;
  • V-ati retras consimtamantul (retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii pana la momentul retragerii);
  • Va opuneti prelucrarii datelor intr-un anumit mod, iar in urma efectuarii testului de echilibru, interesele dumneavoastra sunt superioare;
  • Avem o obligatie legala sa stergem datele.

Dreptul dvs. la restrictionarea prelucrarii

Prin exercitarea acestui drept aveti posibilitatea sa ne solicitati sa nu utilizam datele dumneavoastra in niciun fel si doar sa le stocam pana cand nu este solicitata o alta solicitare de la dumneavoastra, si anume:

  • ati solicitat rectificarea datelor;
  • v-ati opus stergerii datelor in cazul prelucrarii ilegale;
  • ne-ati solicitat sa va oferi anumite date pentru apararea unui drept.

Dreptul dvs. de a va opune prelucrarii

Aveti dreptul sa va opuneti utilizarii datelor personale in anumite circumstante. Daca in urma analizarii cererii si a efectuarii unui test de echilibru, din motive legitime, nu putem da curs solicitarii, va vom transmite decizia noastra, motivata.

Daca obiectia este absoluta sau mai presus de interesele noastre, vom opri prelucrarea datelor personale pentru utilizarea la care v-ati opus.

Dreptul dvs. la portabilitatea datelor

Acest drept nu este aplicabil, deoarece nu sunt indeplinite conditiile impuse pentru portabilitatea datelor dumneavoastra cu ocazia furnizarii serviciului de Consultatii Online.

Cu toate acestea, potrivit dispozitiilor legale din domeniul sanatatii, daca doriti ca istoricul dumneavoastra medical detinut de ARTHRO SPORT CLINIC noastra sa va fie transferat, va rugam sa ne solicitati acest lucru in scris, iar noi va vom pune la dispozitie (dumneavoastra sau persoanelor/altor furnizori de servicii de sanatate/altor entitati indicate de dumneavoastra) inregistrarile privind istoricul medical.

Din considerente medico-legale vom pastra o copie a dosarului dumneavoastra medical pentru o perioada adecvata de timp, dar nu mai mult de cinci ani de la ultima dumneavoastra interactiune cu noi.

Dreptul dvs. de a depune o plangere in fata unei autoritati

Daca nu ati primit un raspuns sau nu sunteti multumit de raspunsul primit, va facem cunoscut faptul ca puteti formula plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, puteti formula plangere si in fata instantelor de judecata.