Termeni si conditii

Privind accesarea serviciului de Consultatii Online

Prima pagina Termeni si conditii privind accesarea serviciului de Consultatii Online

 

Conditii generale

Prin efectuarea unei programari, respectiv prin accesarea serviciului de Consultatii Online va exprimati acordul dumneavoastra privind respectarea Termenilor si Conditiilor de mai jos.

ARTHRO SPORT CLINIC S.R.L. (in continuare „ARTRO SPORT CLINIC”) va putea modifica prezentul document in functie de evolutia legislatiei in domeniu. Documentul va fi accesibil Pacientilor pe site-ul www.artrosport.ro.

Prin intermediul prezentului document dorim sa va informam cu privire la principiile si principalele reguli pe care trebuie sa le respectati pentru a putea beneficia de serviciul Consultatii Online.

Conditiile de accesare ale serviciului de Consultatii Online cuprind o serie de reguli minimale care se completeaza cu prevederile legislatiei in vigoare (ex. H.G. nr. 252/2020 privind stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii pe perioada instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei).

Datele de identificare ale ARTHRO SPORT CLINIC SRL

ARTHRO SPORT CLINIC S.R.L. cu sediul social in Bucuresti, sector 1, Strada Lainici nr. 11, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/5576/2018 si avand CUI 39233087, adresa de e-mail: office@artrosport.ro, numar de telefon: +4021.9885  este operatorul datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Definitii

 • Consultatii Online – consultatii virtuale care se refera la orice forma de interactiune intre Pacient si Medic, folosind orice medii de comunicare si/sau schimb de informatii medicale sau non-medicale, altele decat intalnirea fizica dintre cele doua parti;
 • Pacient – persona care utilizeaza serviciul de Consultatie Online oferit de ARTRO SPORT CLINIC;
 • Medic – medicii care presteaza servicii in numele si/sau pentru ARTRO SPORT CLINIC;
 • Contract – acordul de vointa dintre Pacient si ARTRO SPORT CLINIC, cu privire la prestarea serviciului de Consultatie Online prin efectuarea unei programari, respectiv prin accesarea serviciului de Consultatie Online;
 • Termeni si conditii – sunt toate dispozitiile prevazute in continuare care se aplica accesarii serviciului Consultatie Online.
 • Accesarea serviciului de Consultatii Online – prin continuarea demersurilor ce tin de realizarea unei Consultatii Online din partea Pacientului (trimitere de documente, realizarea de plati sau orice alta activitate care are ca scop continuarea procesului de Consultatie Online), Pacientul isi asuma ca a inteles si ca accepta Termenii si conditiile, sumele de plata, riscurile si limitarile acestui tip de servicii si isi da acordul pentru a continua aceste demersuri.

Cerinte tehnice

Pentru a putea beneficia de serviciul Consultatie Online, trebuie sa va asigurati ca detineti infrastructura tehnica necesara, respectiv:

 • laptop cu o camera web si un microfon, functionale sau calculator cu o camera web si un microfon, functionale sau un telefon inteligent o camera web si un microfon, functionale;
 • acces la internet. In acest sens, Pacientul suporta orice costuri necesare in acest scop;
 • acces la o adresa de e-mail;
 • ARTHRO SPORT CLINIC nu garanteaza compatibilitatea dispozitivului dumneavoastra cu platformele prin care se va presta serviciul de Consultatie Online.
 • Toate cerintele tehnice trebuie sa fie pregatite si functionale la data si ora stabilite pentru Consultatia Online. In caz contrar, programarea va fi considerata ca anulata prin neanuntare.

Programare

Serviciul Consultatie Online poate fi accesat de catre Pacienti in functie de programul afisat in dreptul fiecarui medic aici, iar programarile se vor face in functie de disponibilitatea Pacientilor si a Medicilor.

ARTHRO SPORT CLINIC va putea modifica programul functionare dupa cum va considera de cuviinta.

Accesarea serviciului de Consultatie Online se efectueaza pe baza de programare telefonica, in interiorul intervalului orar mentionat la punctul anterior, precum si prin programare online prin intermediul site-ului.

Confirmarea programarii

In mod exceptional, programarea poate fi decalata, atunci cand Medicul acorda ingrijiri in cazuri prioritare din punct de vedere medical sau in cazuri care necesita o atentie sporita.

Pentru urgente medicale va rugam sa va adresati celei mai apropiate unitati medicale cu profil de urgenta. Urgentele medicale pot include accidentarea sau imbolnavirea acuta, care necesita acordarea primului ajutor calificat si/sau a asistentei medicale de urgenta, la unul sau mai multe niveluri de competenta, dupa caz. Ea poate fi urgenta cu pericol vital, unde este necesara/sunt necesare una sau mai multe resurse de interventie in faza prespitaliceasca, continuand ingrijirile intr-un spital local, judetean ori regional, sau urgenta fara pericol vital, unde ingrijirile pot fi efectuate, dupa caz, cu sau fara utilizarea unor resurse prespitalicesti, la un centru ori cabinet medical autorizat sau, dupa caz, la un spital.

ARTRO SPORT CLINIC nu este autorizata ca Unitate de Primiri Urgente.

Anularea programarii

Pacientul intelege si accepta ca trebuie sa anunte daca nu mai poate sa onoreze programarea pe care a facut-o cu cel mult 24 de ore inainte de ora fixata pentru Consultatia Online.

Pacientul intelege si accepta ca in situatia in care nu anuleaza sau reprogrameaza Consultatia Online in termenul mentionat mai sus, intreaga suma achitata va fi retinuta de ARTRO SPORT CLINIC.

Consultatiile Online care au loc in mai putin de 24 de ore de la momentul programarii nu pot fi anulate, ci doar reprogramate si, implicit, sumele de bani achitate nu vor fi returnate (exceptie fac situatiile de caz fortuit sau de forta majora).

Pacientii au dreptul la o singura reprogramare a Consultatiei Online.

Costul serviciului si modalitatea de plata

Informatii despre accesul Pacientilor la Medicii si costurile serviciului Consultatie Online se obtin de la ARTRO SPORT CLINIC prin mijloacele de contact puse la dispozitie pe site.

Plata contravalorii serviciului de Consultatie Online se face in prealabil, iar Pacientul trebuie sa ne transmita dovada platii la adresa programari@artrosport.ro.

Pentru efectuarea platii contravalorii serviciului de Consultatie Online, va rugam sa folositi urmatoarele informatii:

 • Beneficiar: SC ARTHRO SPORT CLINIC SRL
 • IBAN: RO39 BTRL RONC RT04 4377 5701
 • Banca: BANCA TRANSILVANIA

Pacientul intelege si accepta ca in cazul neachitarii si transmiterii dovezii de achitare aferente serviciului de Consultatie Online in maxim 4 ore de la momentul primirii solicitarii de plata, programarea va fi anulata, fara ca ARTRO SPORT CLINIC sa il notifice in acest sens.

Pacientul intelege si accepta ca ARTRO SPORT CLINIC nu isi asuma responsabilitatea pentru situatiile in care solicitarea de plata nu a fost primita de Pacient din motive ce nu tin de ARTRO SPORT CLINIC.

Consultatie online

Consultatii Online se vor desfasura prin intermediul platformei Zoom.us, medicai.io si cu ajutorul aplicatiilor de e-mail.

ARTRO SPORT CLINIC isi propune sa acorde serviciile sale prin intermediul Consultatiei Online la cele mai inalte standarde de calitate. In cazuri exceptionale, rezultatul serviciilor prestate de Medici poate sa difere de rezultatul dorit de Pacient. Va reamintim ca obligatia medicala este o obligatie de diligenta, la nivelul actual de cunostinte, fiind imposibil sa garantam rezultatul serviciilor oferite. Intotdeauna pacientul are dreptul sa primeasca o a doua opinie medicala.

Durata unei Consultatii Online este de maximum 20 de minute. Va rugam ca pe langa asigurarea conditiilor tehnice mentionate mai sus sa va aflati intr-o incapere fara zgomot de fundal si sa aveti pregatite intrebarile legate de afectiunea dumneavoastra.

In cazul Consultatiilor Online pentru care este necesar acordul exprimat in scris sub forma de consimtamant medical, lipsa semnaturii Pacientului de pe formularele specifice primite de la ARTRO SPORT CLINIC echivaleaza cu lipsa consimtamantului, caz in care nu se va putea presta serviciul de Consultatie Online sau se va opri de indata furnizarea serviciului.

Transmiterea si primirea unor documente. ARTRO SPORT CLINIC sau Medicii va pot trimite pe adresa de e-mail confirmata de dumneavoastra diferite documente, chiar si prescriptii medicale (reteta), daca este cazul. In acest sens se vor arhiva si cripta documentele cu o parola care va fi primita ulterior de catre Pacient prin SMS.

De asemenea, daca Pacientul doreste sa transmita documente (ex. istoric medical) catre ARTRO SPORT CLINIC sau Medici, va utiliza adresa de e-mail pusa la dispozitie de acestia din urma sau le vr incarca pe platforma Medicai.io, iar documentele vor fi arhivate si criptate cu o parola pe care o va transmite catre ARTRO SPORT CLINIC sau Medici prin SMS. Va recomandam sa creati o parola puternica, formata din litere (ex. ath), cifre (ex. 395) si caractere (@*).

ARTRO SPORT CLINIC nu isi asuma raspunderea in situatia in care e-mailurile care contin documente sunt interceptate si, implicit, datele transmise prin acest canal sunt compromise.

Lista medicilor

Lista Medicilor (Sectiunea „Echipa de Medici”) afisata pe site se poate modifica in mod unilateral de catre ARTRO SPORT CLINIC, in functie de contractele incheiate de ARTRO SPORT CLINIC cu Medicii sau in functie de politica noastra comerciala.

Rezerve si limitari

Avand in vedere lipsa unei legislatii clare si cuprinzatoare in legatura cu serviciul de Consultatii Online, Pacientul intelege si accepta ca serviciul oferit ARTRO SPORT CLINIC si prestat de Medic, desi este intreprins cu maxima diligenta si implicare, nu reprezinta o consultatie medicala in sensul acceptat de legislatia din Romania, ci o opinie medicala.

Pacientul intelege si accepta ca acest tip de serviciu poate avea anumite limitari ale actului medical, ca urmare a lipsei interactiunii fizice intre Medic si Pacient.

Pacientul intelege si accepta ca ARTRO SPORT CLINIC nu isi asuma raspunderea pentru securitatea mijloacelor de transfer de date sau de comunicatie utilizate (ex. cele mentionate in cuprinsul capitolului „Cerinte Tehnice”).

Pacientul intelege si accepta ca pot exista cazuri in care din motive tehnice, care nu tin de niciuna dintre parti, nu se va putea presta serviciul de Consultatie Online deloc sau in conditii de proasta calitate generate de conexiunea slaba la internet, intreruperi de curent electric etc., situatie in care Consultatia Online va fi reprogramata sau anulata, cu returnarea contravalorii catre Pacient.

Pacientul intelege si accepta ca daca nu va fi prezent la data si ora la care a fost programata Consultatia Online si/sau nu accepta conexiunea video intreprinsa de ARTRO SPORT CLINIC sau/si Medici pentru mai mult de 15 minute de la ora programata pentru Consultatia Online, programarea se anuleaza si suma platita nu va fi restituita.

Notificari

Transmiterea notificarilor, facturilor, corespondenta purtata cu Pacientul de catre reprezentantii ARTRO SPORT CLINIC, se va face la datele de contact mentionate de Pacient si/sau declarate prin alte canale (ex. in timpul Consultatiei Online).

Comunicarile de tip sms sau e-mail, cum ar fi dar fara a se limita la programarile solicitate, rezultatul Consultatiei Online, prescriptiile medicale etc., informari privind procedurile operationale/sistemele ARTRO SPORT CLINIC, care au impact asupra modalitatii de desfasurare a serviciului de Consultatie Online, nu au caracter promotional, scopul acestora fiind de a asigura o buna desfasurare a serviciului solicitate de Pacient.

Drepturile pacientilor

In calitate de Pacient, beneficiati de urmatoarele drepturi, potrivit dispozitiilor legale:

 • dreptul la informatie medicala;
 • dreptul la confidentialitate si viata privata;
 • dreptul sa alegeti cele mai sigure metode privind sanatatea reproducerii;
 • dreptul la tratament si ingrijiri medicale corespunzatoare;
 • dreptul de a cere o alta opinie medicala;
 • dreptul la consultatii preventive;
 • dreptul la despagubiri in cazurile de malpraxis;
 • dreptul de a va exprima consimtamantul in cazul in care acesta este cerut de lege.

Plangeri si reclamatii

In cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile va rugam sa ne detaliati cazul dumneavoastra la adresa office@artrosport.ro. Vom prelua mesajul dumneavoastra si vom investiga cele relatate, urmand sa va raspundem in scris, in cel mai scurt timp.

In scopul solutionarii unor eventuale neintelegeri intre dumneavoastra, in calitate Pacient consumator si ARTRO SPORT CLINIC, in calitate de prestator de servicii, va informam ca puteti formula o sesizare catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Mai multe informatii regasiti pe site-ul https://anpc.ro/.

Pacientii si ARTRO SPORT CLINIC au obligatia de a cunoaste si respecta dispozitiile legale aplicabile, respectiv Legea nr. 95/2006, Legea nr. 46/2003, Hotararea de Guvern nr. 252/2020 si actele legislative conexe, Pacientii neputand invoca in apararea lor necunoasterea legii.