Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Ecografii – Ecograf VIVID S60, ecograf de ultima generatie

vivid

Ecograful VIVID S60

VividTM S60 de la GE Healthcare - un sistem 2D portabil, fiabil, care introduce noi standarde în domeniul ecografiei cardiovasculare prin reducerea analizelor care nu implică diagnosticare.

Combinând performanța și gama amplă de aplicații dovedite ale liniei de produse Vivid cu cSoundTM, o platformă de reconstrucție a imaginii ce are la bază un software de formare a fasciculelor, Vivid S60 duce ecografia cardiovasculară la un alt nivel, oferind o excelentă calitate a imaginii.

În comparație cu multe aparate de scanat obișnuite, sistemul colectează mai multe informații în mod direct, obținând un volum consistent de date la o mare varietate de pacienți, ajutând numeroase instrumente valoroase de calificare și îmbunătățiri ale fluxului de lucru ce susțin un diagnostic eficient și de încredere.

Între altele, Vivid S60 cu performanța cSound îmbunătățește îngrijirea pacienților prin:

Vivid S60 oferă o calitate extraordinară a imaginii 2D cu ajutorul graficii avansate și a reconstrucției imaginii pe bază de software a cSound. În plus, se pot vizualiza imagini detaliate ale inimii pentru evaluare și diagnostic în laboratorul ecografic.

Definirea tratamentului

Cuantificarea realizată cu Vivid S60 ajută medicii în evaluarea și abordarea problemelor cardiovasculare.

Tipuri de ecografii

Ecografia cardiacă

Este o investigație care se realizează cu ajutorul unui aparat care emite ultrasunete și care oferă o imagine bidimensională a inimii pe baza căreia se analizează structura, componentele și funcțiile inimii. Medicul cardiolog vă recomandă această investigație pentru că doar cu ajutorul ei va putea să vizualizeze în mod direct inima, spre deosebire de EKG și examenul clinic care oferă informații indirecte despre acest organ. În situația unei boli de inimă care a fost deja investigată, ecografia cardiacă ajută la stabilirea evoluției sau involuției acesteia, fără a exista riscul de radiații. De aceea este recomandată atât femeilor însărcinate cât și copiilor.

Ecografia cardiologică pediatrică

Este o metodă imagistică non-invazivă și non-radiantă de explorare a inimii copilului, care asigură vizualizarea inimii pe secțiuni. În timpul ecografiei, medicul măsoară dimensiunile celor 4 cavități cardiace (atriul stâng, ventriculul stâng, atriul drept și ventriculul drept), ale vaselor de sânge mari (vena cavă inferioară) și ale celor care pleacă din inimă (aorta).

Softul aparatului procesează toate informațiile primite din sonda cu care se execută ecografia și oferă informații cruciale despre funcțiile inimii - funcția sistolică (funcția de golire a inimii) și funcția diastolică (funcția de umplere a inimii). Metoda Doppler adăugată ecografiei cardiace bidimensionale, oferă informații despre viteza sângelui în orice punct al inimii, diagnosticând cu ușurință insuficiențele sau stenozele valvulare. Prin ecografia cardiacă se poate analiza și învelișul inimii (pericardul).

Ecografia abdominală

Starea de sănătate a organelor interne intraabdominale (ficat, pancreas, colecist, splină, rinichi, prostată, vezică urinară, uter) și a anexelor lor poate fi foarte ușor determinată cu ajutorul ecografiei abdominale. Investigația mai este numită și ultrasonografie pentru că această metodă imagistică folosește unde sonore cu frecvență înaltă pentru reproducerea organelor interne intraabdominale. Ecografia este o metodă de diagnosticare nedureroasă și neinvazivă.

Ecografia de părți moi

Este o investigație imagistică foarte utilă, dar mai puțin cunoscută pacienților. Cu ajutorul ei se pot determina anumite tipologii de afecțiuni ale pielii și chiar tumori maligne. Investigația este non-invazivă și se adresează pielii, țesutului subcutanat, mușchilor și ganglionilor limfatici. Ea vine în completarea examenului clinic realizat de către medicul specialist.

Ecografia glandei tiroide

În situația în care un pacient suferă de hipotiroidism sau hipertiroidism, medicul curant vă recomandă investigarea glandei tiroide prin ecografie, procedură imagistică non-invazivă. Ecografia glandei tiroide va identifica formațiunile atipice, dacă acestea există. Împreună cu analizele de sânge specifice, ecografia tiroidiană este esențială pentru stabilirea stării de sănătate a glandei tiroide. Ecografia are un rol esențial și în monitorizarea afecțiunilor deja diagnosticate.

Ecografia musculo-scheletală

O tehnică sigură și neinvazivă, rapidă și foarte precisă de diagnosticare a motivelor pentru care un pacient are dureri articulare. Prin această ecografie sunt monitorizați mușchii, tendoanele, ligamentele, țesuturile moi și articulațiile. Ea funcționează atât ca metodă de diagnosticare, dar și ca ghid pentru administrarea unor tratamente injectabile. O astfel de ecografie nu presupune o pregătire specială din partea pacientului, nu este dureroasă și nu implică radiații.

Ecografia de sân

Femeile ar trebui să se adreseze medicului pentru o astfel de investigație ori de câte ori sesizează o modificare la nivelul țesutului sânilor sau la nivelul axilei. Retragerea mameloanelor sau scurgerile la nivelul mameloanelor sunt și ele semnale de alarmă în privința sănătății sânului.

Incidența bolilor sânului a născut nevoia unei investigații rapide, precise, eficiente și non-invazive, așa cum este ecografia. Imaginea de înaltă definiție pe care o generează ecograful oferă informații medicale foarte precise atât în diagnosticare, cât și în urmărirea evoluției unei probleme medicale deja identificate.

Artroscopia genunchiului sala operatie

Clinica Artro Sport va fi inchisă în perioada 1-6 mai.