VIVID S60 - Ecografie cardiovasculara

Ecograful VIVID S60

VividTM S60 de la GE Healthcare - un sistem 2D portabil, fiabil, care introduce noi standarde in domeniul ecografiei cardiovasculare prin reducerea analizelor care nu implica diagnosticare.

Combinand performanta si gama ampla de aplicatii dovedite ale liniei de produse Vivid cu cSoundTM, o platforma de reconstructie a imaginii ce are la baza un software de formare a fasciculelor, Vivid S60 duce ecografia cardiovasculara la un alt nivel, oferind o excelenta calitate a imaginii.

In comparatie cu multe aparate de scanat obisnuite, sistemul colecteaza mai multe informatii in mod direct, obtinand un volum consistent de date la o mare varietate de pacienti, ajutand numeroase instrumente valoroase de calificare si imbunatatiri ale fluxului de lucru ce sustin un diagnostic eficient si de incredere.

Intre altele, Vivid S60 cu performanta cSound imbunatateste ingrijirea pacientilor prin:

 • O excelenta calitate a vizualizarii in 2D, in culoare si Doppler.
 • Excelente detalii si rezolutie spatiala.
 • Noi caracteristici printre care si cuantificarea automatizata a masei ventriculare stangi.

Vivid S60 ofera o calitate extraordinara a imaginii 2D cu ajutorul graficii avansate si a reconstructiei imaginii pe baza de software a cSound. In plus, se pot vizualiza imagini detaliate ale inimii pentru evaluare si diagnostic in laboratorul ecografic.

Definirea tratamentului

Cuantificarea realizata cu Vivid S60 ajuta medicii in evaluarea si abordarea problemelor cardiovasculare.

Tipuri de ecografii

Ecografia cardiaca

Este o investigatie care se realizeaza cu ajutorul unui aparat care emite ultrasunete si care ofera o imagine bidimensionala a inimii pe baza careia se analizeaza structura, componentele si functiile inimii. Medicul cardiolog va recomanda aceasta investigatie pentru ca doar cu ajutorul ei va putea sa vizualizeze in mod direct inima, spre deosebire de EKG si examenul clinic care ofera informatii indirecte despre acest organ. In situatia unei boli de inima care a fost deja investigata, ecografia cardiaca ajuta la stabilirea evolutiei sau involutiei acesteia, fara a exista riscul de radiatii. De aceea este recomandata atat femeilor insarcinate cat si copiilor.

Ecografia cardiologica pediatrica

Este o metoda imagistica noninvaziva si nonradianta imagistica de explorare a inimii copilului, care asigura vizualizarea inimii pe sectiuni. In timpul ecografiei, medicul masoara dimensiunile celor 4 cavitati cardiace (atriul stang, ventriculul stang, atriul drept si ventriculul drept), ale vaselor de sange mari (vena cava inferioara) si a celor care pleaca din inima (aorta).

Softul aparatului, proceseaza toate informatiile primite din sonda cu care se executa ecografia si ofera informatii cruciale despre functiile inimii - functia sistolica (functia de golire a inimii) si functia diastolica (functia de umplere a inimii). Metoda Doppler adaugata ecografiei cardiace bidimensionale, ofera informatii despre viteza sangelui in orice punct al inimii, diagnosticand cu usurinta insuficientelor sau stenozelor valvulare. Prin ecografia cardiac se poate analiza si invelisul inimii (pericardul).

Ecografia abdominala

Starea de sanatate a organelor interne intraabdominale (ficat, pancreas, colecist, splina, rinichi, prostate, vezica urinara, uter) si a anexele lor poate fi foarte usor determinat cu ajutorul ecografiei abdominale. Investigatia mai este numita si ultrasonografie pentru ca aceasta metoda imaginistica foloseste unde sonore cu frecventa inalta pentru reproducerea organelor interne intraabdominale. Ecografia este o metoda de diagnosticare nedureroasa si neinvaziva.

Ecografia de parti moi

Este o investigatie imagiestica foarte utila dar mai putin cunoscuta pacientilor. Cu ajutorul ei se pot determina anumite tipologii de afectiuni ale pielii si chiar tumori maligne. Investigatia este noninvaziva si se adreseaza pielii, tesutului subcutanat, muschilor si ganglionilor limfatici. Ea vine in completarea examenului clinic realizat de catre medicul specialist.

Ecografia glandei tiroide

In situatia in care un pacient sufera de hipotiroidism sau hipertiroidism, medicul currant va recomanda investigarea glandei tiroide prin ecografie, procedura imagistica noninvaziva. Ecografia glanei tiroide va identifica formatiunile atipice, daca acestea exista. Impreuna cu analizele de sange specifice ecografia tiroidiana sunt esentiale pentru stabilirea starii de sanatate a glandei tiroide. Ecografia are un rol esential si in monitorizarea afectiunilor deja diagnosticate.

Ecografia musculo-scheletala

O tehnica sigura si neinvaziva, rapida si foarte precisa de diagnosticare a motivelor pentru care un pacient are dureri articulare. Prin aceasta ecografie sunt monitorizati muschii, tendoanele, ligamentele, tesuturile moi si articulatiile. Ea functioneaza atat ca metoda de diagnosticare dar si ca ghid pentru administrarea unor tratamente injectabile. O astfel de ecografie nu presupune o pregatire speciala din partea pacientului, nu este dureroasa si nu implica radiatii.

Ecografia de san

Femeile ar trebui sa se adreseze medicului pentru o astfel de investigatie ori de cate ori sesizeaza o modificare la nivelul tesutului sanilor sau la nivelul axilei. Retragerea mameloanelor sau scurgerile la nivelul mameloanelor sunt si ele semnale de alarma in privinta sanatatii sanului.

Incidenta bolilor sanului a nascut nevoia unei investigatii rapide, precise, eficiente si noninvazive, asa cum este ecografia. Imaginea de inalta definite pe care o genereaza ecograful ofera informatii medicale foarte precise atat in diagnosticare cat si in urmarirea evolutiei unei probleme medicale deja identificata.

 • Ecografie abdominala si pelvis (generala)
 • Ecografie abdomen superior
 • Ecografie pelvis
 • Ecografie reno-vezico-prostatica
 • Ecografie tiroida
 • Ecografie glande salivare ( Parotide/Submandibulare)
 • Ecografie mamara bilateral
 • Ecografie mamara unilaterala
 • Ecografie parti moi ( perete abdominal, toracic, axilara, laterocervicala)
 • Ecografie musculoscheletala
 • Ecografie articulara – genunchi
 • Ecografie articulara – umar
 • Ecografie Doppler  carotide bilateral
 • Ecografie Doppler vene membre inferioare bilateral
 • Ecografie Doppler vene  membre inferioare unilateral
 • Ecografie Doppler vene membre superioare bilateral
 • Ecografie Doppler vene membre superioare unilateral
 • Ecografie Doppler artere membre inferioare bilateral
 • Ecografie Doppler artere membre inferioare unilateral
 • Ecografie Dopplre artere membre superioare bilateral
 • Ecografie Doppler artere membre superioare unilateral
YouTube video

Programeaza-te rapid