Recoltare de analize

Prima pagina Specialitati Recoltare analize
Recoltare analize // Artro Sport Clinic

Recoltare analize medicale Bucuresti

Pentru controlul anual de rutina, pentru diagnosticarea si monitorizarea unor afectiuni sau pentru verificarea eficacitatii unui tratament, analizele medicale sunt un tip de investigatie la care apeleaza atat persoanele sanatoase, cat si cele aflate sub diverse tratamente. Avem nevoie de analize prin care sa ne fie verificata starea de sanatate la intrarea in anumite colectivitati, pentru casatorie, examen auto sau de cele impuse de prevederi legislative sau grupuri socio-profesionale. Fiecare persoana este familiarizata, inca de la varste fragede, cu recoltarea analizelor medicale.

Cand e momentul sa-ti faci analizele?

Medicul de familie recomanda fiecarui pacient efectuarea anuala a unui set de analize obligatorii. Scopul acestora este de a depista eventuale afectiuni sau de a preveni instalarea unor boli. Aceste testari se recomanda in functie de varsta, starea de sanatate, sexul si factorii de risc ai fiecarui pacient. Intre factorii de risc se numara istoricul medical, stilul de viata sau practicarea unei meserii intr-un mediu ce poate afecta sanatatea.

Pe langa analizele medicale anuale obligatorii, medicul curant recomanda recoltarea unor probe pentru a urmari rezultatele unui tratament urmat de pacient. Efectuarea analizelor este obligatorie si inaintea unei interventii chirurgicale.

Analizele se efectueaza ca mijloc de preventie si verificare a starii de sanatate, pentru diagnosticarea corecta, ca instrument de verificare a eficacitatii unui tratament sau inaintea unei interventii chirurgicale.

Care sunt tipurile de analize si cum te pot ajuta?

Exista o paleta larga de analize care se efectueaza periodic sau la recomandarea expresa a medicului.

Analize de sange

Hemoleucograma si hemocultura sunt cele mai folosite analize de sange. Acestea furnizeaza informatii importante despre starea generala de sanatate. Prin intermediul lor se evidentiaza modul de functionarea a organelor, se depisteaza leucemia, infectii de toate tipurile, predispozitiile genetice, problemele de coagularea sangelui, anemii etc.

Analiza lichidelor biologice

Lichidele biologice recoltate si supuse analizei de laborator sunt: sangele, urina, transpiratia ori secretiile. Rezultatele oferite de laborator evidentiaza modul cum se desfasoara anumite functii ale organismului.

Analiza urinei

Aceasta poate fi realizata cu scop preventiv sau la recomandarea expresa a medicului pentru depistarea unor afectiuni renale, hepatice sau diabetului.

Analiza secretiilor

Si secretiile corporale sunt un indicator pretios al starii de sanatate. Analiza secretiilor faringiene, nazale, vaginale sau uretrale ofera medicilor informatii importante privind starea de sanatate a pacientului si ajuta la diagnosticarea diferitelor afectiuni.

Analiza tesuturilor

Acest tip de analiza se realizeaza prin recoltarea unei probe de tesut (prin biopsie) care este trimis la laborator si analizat de medicul anatomopatolog. Este o analiza folosita mai ales pentru diagnosticare.

Pregatirea pentru recoltarea analizelor

Se recomanda ca, in functie de tipul de analiza, sa se respecte intru totul indicatiile medicilor inainte de efectuarea analizelor, pentru ca rezultatul acestora sa fie cat mai concludent. Pacientul trebuie sa tina cont ca:

  • recoltarea se face dimineata, dupa o perioada de repaus alimentar de minimum 8 ore
  • se evita consumul de cafea, alcool sau fumatul
  • inainte de recoltare nu vor fi luate medicamente. Daca acest lucru nu poate fi evitat trebuie informat specialistul in recoltare.
  • medicul va fi intrebat ce reguli trebuie respectate inainte de recoltare, pentru ca acestea difera de la un tip de analiza la altul (spre exemplu, in cazul exsudatului faringian este interzisa spalarea pe dinti).

In cadrul clinicii Artro Sport pot fi recoltate analize pentru toate tipurile de afectiuni, inclusiv cele recomandate pentru interventii chirurgicale.

Despre laboratoarele noastre de analize

Toti pacientii sunt interesati de un singur aspect: ca rezultatul recoltarii analizelor si interpretarea lor sa reflecte cu precizie starea de sanatate a organismului sau raspunsul acestuia la diferite tipuri de tratamente. Clinica Artro Sport colaboreaza cu laboratoarele de analiza,private dotate cu cele mai performante echipamente.  Suntem siguri de acuratetea rezultatele probelor recoltate astfel putem stabili tratamentul adecvat, care, in multe cazuri, poate salva vieti.

Program de consultatii

Luni – Vineri 9.00 – 21.00
Sambata 9.00 – 17.00

Programeaza-te rapid