Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Recoltare de analize

Recoltare de analize
Recoltare de analize medicale București

Pentru controlul anual de rutină, pentru diagnosticarea și monitorizarea unor afecțiuni sau pentru verificarea eficacității unui tratament, analizele medicale sunt un tip de investigație la care apelează atât persoanele sănătoase, cât și cele aflate sub diverse tratamente. Avem nevoie de analize prin care să ne fie verificată starea de sănătate la intrarea în anumite colectivități, pentru căsătorie, examen auto sau de cele impuse de prevederi legislative sau grupuri socio-profesionale. Fiecare persoană este familiarizată, încă de la vârste fragede, cu recoltarea analizelor medicale.

Când e momentul să-ți faci analizele?

Medicul de familie recomandă fiecărui pacient efectuarea anuală a unui set de analize obligatorii. Scopul acestora este de a depista eventuale afecțiuni sau de a preveni instalarea unor boli. Aceste testări se recomandă în funcție de vârstă, starea de sănătate, sexul și factorii de risc ai fiecărui pacient. Între factorii de risc se numără istoricul medical, stilul de viață sau practicarea unei meserii într-un mediu ce poate afecta sănătatea.

Pe lângă analizele medicale anuale obligatorii, medicul curant recomandă recoltarea unor probe pentru a urmări rezultatele unui tratament urmat de pacient. Efectuarea analizelor este obligatorie și înaintea unei intervenții chirurgicale.

Analizele se efectuează ca mijloc de prevenție și verificare a stării de sănătate, pentru diagnosticarea corectă, ca instrument de verificare a eficacității unui tratament sau înaintea unei intervenții chirurgicale.

Care sunt tipurile de analize și cum te pot ajuta?

Există o paletă largă de analize care se efectuează periodic sau la recomandarea expresă a medicului.

Analize de sânge

Hemoleucograma și hemocultura sunt cele mai folosite analize de sânge. Acestea furnizează informații importante despre starea generală de sănătate. Prin intermediul lor se evidențiază modul de funcționare a organelor, se depistează leucemia, infecțiile de toate tipurile, predispozițiile genetice, problemele de coagulare a sângelui, anemii etc.

Analiza lichidelor biologice

Lichidele biologice recoltate și supuse analizei de laborator sunt: sângele, urina, transpirația ori secrețiile. Rezultatele oferite de laborator evidențiază modul cum se desfășoară anumite funcții ale organismului.

Analiza urinei

Aceasta poate fi realizată cu scop preventiv sau la recomandarea expresă a medicului pentru depistarea unor afecțiuni renale, hepatice sau a diabetului.

Analiza secrețiilor

Și secrețiile corporale sunt un indicator prețios al stării de sănătate. Analiză secrețiilor faringiene, nazale, vaginale sau uretrale oferă medicilor informații importante privind starea de sănătate a pacientului și ajută la diagnosticarea diferitelor afecțiuni.

Analiza țesuturilor

Acest tip de analiză se realizează prin recoltarea unei probe de țesut (prin biopsie), care este trimis la laborator și analizat de medicul anatomopatolog. Este o analiză folosită mai ales pentru diagnosticare.

Pregătirea pentru recoltarea analizelor

Se recomandă ca, în funcție de tipul de analiză, să se respecte întru totul indicațiile medicilor înainte de efectuarea analizelor, pentru ca rezultatul acestora să fie cât mai concludent. Pacientul trebuie să țină cont că:

În cadrul clinicii Artro Sport pot fi recoltate analize pentru toate tipurile de afecțiuni, inclusiv cele recomandate pentru intervenții chirurgicale.

Despre laboratoarele noastre de analize

Toți pacienții sunt interesați de un singur aspect: ca rezultatul recoltării analizelor și interpretarea lor să reflecte cu precizie starea de sănătate a organismului sau răspunsul acestuia la diferite tipuri de tratamente. Clinica Artro Sport colaborează cu laboratoarele de analiză private dotate cu cele mai performante echipamente. Suntem siguri de acuratețea rezultatele probelor recoltate, astfel putem stabili tratamentul adecvat, care, în multe cazuri, poate salva vieți.

Aici programul specialitatii

  • Luni 9.00 – 21.00
  • Marti 9.00 – 21.00
  • Miercuri 9.00 – 21.00
  • Joi 9.00 – 21.00
  • Vineri 9.00 – 21.00
  • Sambata 9.00 – 17.00

Solicită o programare

Apeleaza 021 9885 sau 0787.357.979

Artroscopia genunchiului sala operatie

Clinica Artro Sport va fi inchisă în perioada 1-6 mai.