• Programări 021-9885

Echipa multidisciplinara de medici

ARTRO SPORT CLINIC

Dr. Mihaela Dobranici - Medic primar medicină sportivă

Dr. Mihaela Dobranici - medic primar medicina sportiva // Artro Sport Clinic

Dr. Mihaela Dobranici este fost sportiv de performanță, cunoscută ca fiind prima și singura femeie care a reprezentat România în Campionatul Mondial de Raliuri, dar și medic dedicat și respectat în medicina sportivă. Astfel, Dr. Mihaela Dobranici reușește zi de zi să îmbine în cel mai eficient mod cu putință cele două mari pasiuni ale vieții ei: medicina și sportul.

Cu un palmares sportiv impresionant în competițiile naționale și internaționale de motorsport și cu implicare medicală la cel mai înalt nivel în gimnastica artistică de performanță a României, Dr. Mihaela Dobranici reușește, prin dedicarea și pasiunea cu care își exercită misiunea de medic, să integreze sportul în viață de zi cu zi a românilor.

„Sportul reprezintă factorul major pentru diminuarea declinului fizic și întârzierea instalării bolilor cronice. Practicarea în mod sistematic a exercițiului fizic, indiferent de grupa de vârstă, este o prioritate în domeniul sănătății” , obișnuiește să spună Dr. Mihaela Dobranici, adăugând însă că „ pentru a-și atinge efortul dorit și a nu produce reacții adverse, exercițiul fizic trebuie prescris în doze exacte și adaptat fiecărui organism de către medicul de medicină sportivă în urma unei anamneze, a unui examen clinic, de laborator și a unei testări de efort ”.

Consultații în cadrul Artro Sport Clinic

Competențe

  • Ecografie musculo-scheletală

Certificări medicale

  • 1999 – 2002 Grup Școlar „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Alba
  • 2002 – Bacalaureat Contabilitate Statistică
  • 2002 – 2008 Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca – Facultatea de Medicina Generală
  • 2009 – 2013 Medic rezident Institutul Național de Medicină Sportivă București
  • Membru al Societății Române de Medicină Sportivă 2009 – prezent
  • 2010 – 2013 Medic Federația Română de Automobilism Sportiv
  • 2013 – Susține examenul de specialitate și devine Medic specialist Medicină Sportivă
  • 2013 – 2014 – Președinte Comisia Medicala și Antidoping din Federația Română de Automobilism Sportiv
  • 2014 – 2017 Medic Lot Olimpic Gimnastică Feminină – și Masculină (2017) – Însotește lotul la toate competițiile Mondiale, Europene și Naționale
  • 2016 – Jocurile Olimpice Rio (a făcut parte din comisia medicală care a însoțit delegația României la Jocurile Olimpice)
  • 2017 – Cursuri basic și advanced ECOGRAFIE MUSCULOSCHELETALĂ – Centrul de educație și cercetare în ultrasonografie Cluj Napoca – afiliat al “Jefferson ultrasound research and educational institute “ – Philadelphia USA
  • 2018 – Susține examenul de primariat și devine Medic primar Medicină Sportivă

Palmares sportiv

  • 2003 – Vicecampioană națională H11, alături de Mihai Beldie;
  • 2004 – Campioană Națională Trofeul N1,6, alături de Claudiu David;
  • 2004 – Câstigă Waldviertel Rally la N2, alături de Claudiu David;
  • 2005 – Campioană Națională Trofeul N1,6, alături de Claudiu David;
  • 2006 – Vicecampioană Națională în clasamentul general, alături de Claudiu David;
  • 2007 – 3 participări în WRC cu OMV World Rally Team (Argentina, Japonia și UK – În Argentina lider după prima zi în PWRC), alături de Claudiu David;
  • 2008 – Singurul echipaj român care câștigă o etapă de Campionat Național în 2008; Locul V în clasamentul general final cu doar 3 raliuri în care punctează, alături de Claudiu David;
  • 2009 – Câștigă Mecsek Rally la grupa N, etapă în Campionatul Ungariei; Locul IV în clasamentul general, după 3 masini WRC, alături de Claudiu David;
  • 2010 – Câștigă New York Winter Rally la grupa 2 roți motrice și locul 3 în clasamentul general. Alături de Octavian Popa câștigă o etapă de Rally Sprint și termină campionatul în top 10, participând doar la 4 etape;
  • 2011 – Locul II, clasa 5 în Raliul Iașului, alături de George Grigorescu. Locul IV în clasamentul general în Raliul Moldovei, alături de Claudiu David;
  • 2012 – termină Mecsek Rally, etapă în Campionatul Ungariei, în top 10, alături de Claudiu David și ia startul în Sibiu Rally, etapă IRC, alături de Radu David;
  • 2013 – Câștigă grupa “Debutanți” în Raliul Sibiului, alături de Radu David, etapă IRC;
  • 2015 – Locul III, clasa 11, Raliul “Transilvania Rally”, alături de Mihai Aurel Beldie.