Echipa multidisciplinara de medici

ARTRO SPORT CLINIC

Dr. Mihaela Dobranici - Medic primar medicina sportiva

Dr. Mihaela Dobranici - medic primar medicina sportiva // Artro Sport Clinic

Dr. Mihaela Dobranici este fost sportiv de performanta, cunoscuta ca fiind prima si singura femeie care a reprezentat Romania in Campionatul Mondial de Raliuri, dar si medic dedicat si respectat in medicina sportiva. Astfel, Dr. Mihaela Dobranici reuseste zi de zi sa imbine in cel mai eficient mod cu putinta cele doua mari pasiuni ale vietii ei: medicina si sportul.

Cu un palmares sportiv impresionant in competitiile nationale si internationale de motorsport si cu implicare medicala la cel mai inalt nivel in gimnastica artistica de performanta a Romaniei, Dr. Mihaela Dobranici reuseste prin dedicarea si pasiunea cu care isi exercita misiunea de medic sa integreze sportul in viata de zi cu zi a romanilor.

„Sportul reprezinta factorul major pentru diminuarea declinului fizic si intarzierea instalarii bolilor cronice. Practicarea in mod sistematic a exercitiului fizic, indiferent de grupa de varsta, este o prioritate in domeniul sanatatii”, obisnuieste sa spuna Dr. Mihaela Dobranici adaugand insa ca „pentru a-si atinge efortul dorit si a nu produce reactii adverse, exercitiul fizic trebuie prescris in doze exacte si adaptat fiecarui organism de catre medicul de medicina sportiva in umra unei anamneze, a unui examen clinic, de labrator si a unei testari de efort”.

Consultatii in cadrul Artro Sport Clinic

Competente

  • Ecografie musculoscheletara

Certificari medicale

  • 1999 – 2002 Grup Scolar  „Horea Closca si Crisan” Abrud, Alba
  • 2002 – Bacalaureat Contabilitate Statistica
  • 2002 – 2008 Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca – Facultatea de Medicina Generala
  • 2009 – 2013 Medic rezident Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti
  • Membru al Societatii Romane de Medicina Sportiva 2009-prezent
  • 2010 – 2013 Medic Federatia Romana de Automobilism Sportiv
  • 2013 – Sustin examenul de specialitate si devin Medic specialist Medicina Sportiva
  • 2013 – 2014 – Presedinte Comisia Medicala si Antidoping Federatia Romana de Automobilism Sportiv
  • 2014 – 2017 Medic Lot Olimpic Gimnastica Feminina – si Masculina (2017) – Insotesc lotul la toate competitii Mondiale, Europene si Nationale
  • 2016 – Jocurile Olimpice Rio (am facut parte din comisia medicala care a insotit delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice)
  • 2017 – Cursuri basic si advanced ECOGRAFIE MUSCULOSCHELETALA – Centrul de educatie si cercetare in ultrasonografie Cluj Napoca – afiliat al “Jefferson ultrasound research and educational institute “ – Philadelphia USA
  • 2018 – Sustine examenul de primariat si devine Medic primar Medicina Sportiva

Palmares sportiv

  • 2003 – Vicecampioana nationala H11 alaturi de Mihai Beldie;
  • 2004 – Campioana Nationala Trofeul N1,6, alaturi de Claudiu David;
  • 2004 – Castiga Waldviertel Rally la N2, alaturi de Claudiu David;
  • 2005 – Campioana Nationala Trofeul N1,6, alaturi de Claudiu David;
  • 2006 – Vicecampioana Nationala in clasamentul General, alaturi de Claudiu David;
  • 2007 – 3 participari in WRC cu OMV World Rally Team (Argentina, Japonia si UK – In Argentina lider dupa prima zi in PWRC), alaturi de Claudiu David;
  • 2008 – Singurul echipaj roman care castiga o etapa de Campionat National in 2008 ; Locul V in clasamentul general final cu doar 3 raliuri in care puncteaza, alaturi de Claudiu David;
  • 2009 – Castiga Mecsek Rally la grupa N, etapa in Campionatul Ungariei; Locul IV in clasamentul general dupa 3 masini WRC; alaturi de Claudiu David;
  • 2010 – Castiga New York Winter Rally la grupa 2 roti motrice si locul 3 in clasamentul general. Alaturi de Octavian Popa castiga o etapa de Rally Sprint si termina campionatul in top 10 participand doar la 4 etape;
  • 2011 – Locul II, clasa 5 in Raliul Iasului alaturi de George Grigorescu. Locul IV in clasamentul general in Raliul Moldovei alaturi de Claudiu David;
  • 2012 – termina Mecsek Rally, etapa in Campionatul Ungariei, in top 10 alaturi de Claudiu David si ia startul in Sibiu Rally, etapa IRC alaturi de Radu David;
  • 2013 – Castiga grupa “Debutanti” in Raliul Sibiului alaturi de Radu David, etapa IRC;
  • 2015 – Locul III, clasa 11, Raliul “Transilvania Rally” alaturi de Mihai Aurel Beldie.