Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Testul Baropodometric 3D PODOSTASI

Testul Baropodometric 3D PODOSTASI

Testul 3D Baropodometric PODOSTASIS

Investigația revoluționară care corectează efectele posturii defectuoase

Societatea modernă este caracterizată de viteza informației și tehnologiile performante, dar, pe de altă parte, și de o patologie extrem de diversificată a afecțiunilor cauzate de defecte posturale. Statul în fața calculatorului ore în șir afectează articulațiile și postura. Dacă ghiozdanul pe care-l poartă copilul la școală nu oferă o protecție adecvată, va avea de suferit coloana vertebrală. De asemenea, platfusul nu este doar un inconvenient minor, ci poate afecta sănătatea întregului organism prin deposturări și dezalinieri ale corpului, ce sunt într-o prima fază funcționale, iar ulterior pot deveni organice.

Testul 3D Baropodometric, o investigație revoluționară care corectează efectele posturii defectuoase, este cea mai performantă tehnologie actuală prin care se pot depista și corecta toate efectele asupra sănătății ce decurg dintr-o postura incorectă.

Multe dintre durerile de cap, lombare, de genunchi și ceafă, umeri sau coate au drept cauză defecte posturale. De la copii, adolescenți, adulți și până la persoanele în vârstă, aceste dezechilibre de natură funcțională creează mari neplăceri de sănătate. Conform studiilor, 70% dintre durerile de spate nu au o cauză concretă la nivelul coloanei vertebrale, ci provin din defecte posturale. Chiar și multe dintre afecțiunile „la distanță” (oftalmologice, neurologice, ORL, etc.) sunt generate tot de deficiențe în ce privește postura. Dar toate aceste probleme de sănătate pot fi prevenite și corectate prin consultarea unui specialist în posturologie.

Ce este posturologia și care sunt obiectivele sale?

Posturologia este specializarea medicală pluridisciplinară, folosită în țările occidentale și introdusă și în România, care analizează devierile de la postura corectă, funcționalitatea articulațiilor și dispoziția spațială a corpului pentru a determina cauzele simptomelor osteo-articulare. Acestea sunt tratate prin metode terapeutice inovative și non-invazive prin care se urmărește atât eliminarea simptomelor afecțiunilor, cât și recuperarea echilibrului corpului.

Vezi mai mult

Cât de importantă este postura corectă?

Sistemul nervos central culege informații referitoare la postură (comportamentul spațial al corpului în relația cu ambientul) de la receptorii de la nivelul piciorului, al ochilor și mușchilor oculo-motorii, de la sistemul masticator, piele, auz și urechea internă. Acești receptori furnizează sistemului nervos informația posturală, care uneori poate fi alterată de anumiți factori. Piciorul și ochiul, care au în același timp funcție de extrareceptori, dar și de proprioceptori, reprezintă adesea cauza principală de dereglări posturale. Așadar, informațiile false ajunse la sistemul nervos conduc la posturi defectuoase, care slăbesc sistemul osteo-articular și structurile aferente acestuia. Aceasta este, de altfel și cauza multor afecțiuni cronice ale aparatului locomotor.

În ce constă Testul 3D Baropodometric?

Piciorul reprezintă o „arhitectură” complexă, care concentrează 26 de oase, 33 articulații și 114 ligamente. Evaluarea modului în care se face sprijinul plantar este un indice al stării de bine a întregului organism. Prin optimizarea acestuia se pot preveni: durerile de călcâi, cele de cap metatarsian, dezaliniamentele membrelor inferioare și ale coloanei, perturbările de echilibru și posturile asimetrice.

Testul 3D Baropodometric cu Ultrasenzori creat de Diasu este cea mai avansată tehnologie existentă pe piață în acest moment, pentru că este dotat cu o rezoluție ce folosește 7 senzori la fiecare 2 cm² (unica din lume de acest gen) pentru a evidenția variatele zone ale piciorului (ante-picior, medio-picior, retro-picior și călcâi), atât medial, cât și lateral. Testul 3D Baropodometric evidențiază:

Testarea 3D Baropodometrică a corpului în ansamblu și a coloanei vertebrale și picioarelor în special urmărește descoperirea asimetriilor structurale și plantare cu ajutorul unor sisteme opto-electronice non-contact.

În aproximativ 30 de minute cât durează testarea sunt observate detaliat alterările de postură și suport plantar, iar aceste date sunt folosite pentru a crea computerizat talonetele ortopedice personalizate Podostasi, care corectează deficiențele de postură prin furnizarea către sistemul nervos a unor informații corecte.

Testul 3D Baropodometric este o investigație rapidă și non-invazivă destinată pacienților de toate vârstele, atât celor care practică intensiv sporturi, cât și celor care sunt sedentari. Scopul testului este de a analiza biomecanica pacienților pentru a crea talonete personalizate Podostasi pentru reprogramarea posturală corectă. Dedicate suportului plantar, aceste talonete, realizate printr-un procedeu computerizat complex sunt create din spumă cu memorie Elastilatex. La baza creării acestor suporturi inovatoare stă o profundă analiză biomecanică, care are rolul de a evidenția acele articulații ale pacientului care sunt supuse celui mai mare stres.

Avantajele talonetelor ortopedice personalizate Podostasi

Aceste talonete, obținute prin evaluarea și analizarea profundă a parametrilor biomecanici ai pacientului, au rolul de a oferi:

Talonetele ortopedice personalizate Podostasi – cea mai bună măsură de prevenire a posturii defectuoase

Nu ar trebui să așteptăm să avem dureri de spate, cap, genunchi sau șolduri pentru a ne lua măsuri de protecție. Anual sunt cheltuite sume uriașe pentru a trata sau ameliora simptomele unor afecțiuni cauzate de postura defectuoasă. Din această cauză, în multe țări s-a ajuns la concluzia că prevenția costă mai puțin și, în plus, scutește pacientul de multă suferință inutilă. Astfel, evaluările posturale și talonetele personalizate pentru copii sunt decontate de stat, pentru ca peste ani aceștia să devină adulți sănătoși. De fapt, corectarea posturii defectuoase în copilărie este mai ușoară decât la maturitate, când poate unele dintre modificările la nivel structural au devenit organice.

Încercând să tratăm cu antiinflamatoare sau chirurgical afecțiuni de natură funcțională nu facem decât să eludăm cauza care le-a provocat. Prevenția acestora se face simplu și non-invaziv, prin intermediul testului 3D Baropodometric, care analizează parametrii biomecanici ai pacientului. În urma acestui test computerizat sunt concepute pentru fiecare subiect în parte talonetele Podostasi, cea mai bună măsură de prevenire a posturii defectuoase, care cauzează atât de multe probleme sistemului osteo-articular și muscular.

Analiza functionala a mersului

Testarea 3D baropodometrică oferă informațiile necesare pentru crearea de talonete personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte.

Echipa de medici ortopezi a clinicii Artro Sport

Echipa de specialiști în Ortopedie a clinicii Artro Sport, condusă de Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, doctor în științe medicale, urmărește prevenția, diagnosticarea, tratarea și recuperarea în urma afecțiunilor congenitale sau dobândite, de natură traumatică sau non-traumatică ale sistemului musculo-scheletic.

Specialiștii în ortopedie ai Artro Sport Clinic urmăresc prevenirea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea în urma afecțiunilor congenitale sau dobândite, de natură traumatică sau non-traumatică ale sistemului musculo-scheletic. Afecțiunile musculo-scheletice sunt denumirea generică a peste 200 de afecțiuni care vizează mușchii, articulațiile, tendoanele, ligamentele, nervii periferici și vasele de sânge secundare. Totodată, acestea reprezintă unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate asociate cu locul de muncă, procentul celor aflați sub incidența afecțiunilor musculo-scheletice ridicându-se la 45% dintre lucrătorii din România.

Medic primar ortopedie și traumatologie sportivă. Doctor în medicină.
Medic specialist ortopedie și traumatologie sportivă
Medic primar ortopedie și traumatologie sportivă

Tarife posturologie și talonete personalizate

  • Test postură (dacă talonetele sunt realizate la Artro Sport Clinic) 300lei
  • Test postură (dacă talonetele nu sunt realizate la Artro Sport Clinic) 350lei
  • Talonete ortopedice personalizate (o pereche) 1000lei
  • Talonete personalizate (2 perechi identice) 1750lei
Nume si prenume *
Telefon *
Adresa de e-mail *
Specialitate *
Medic *
Data programare
Serviciu *
Observatii
Termeni si conditii
Artroscopia genunchiului sala operatie

Clinica Artro Sport va fi inchisă în perioada 1-6 mai.