• Programari 021-9885

Testul Baropodometric 3D PODOSTASI

Analiza mersului si talonetele ortopedice personalizate

Prima pagina Echipamente medicale Testul 3D Baropodometric Podostasis

Testul 3D Baropodometric PODOSTASI

Investigatia revolutionara care corecteaza efectele posturii defectuoase

Societatea moderna este caracterizata de viteza informatiei si tehnologiile performante, dar, pe de alta parte si de o patologie extrem de diversificata a afectiunilor cauzate de defecte posturale. Statul in fata calculatorului ore in sir afecteaza articulatiile si postura. Daca ghiozdanul pe care-l poarta copilul la scoala nu ofera o protectie adecvata, va avea de suferit coloana vertebrala. De asemenea, platfusul nu este doar un inconvenient minor, ci poate afecta sanatatea intregului organism prin deposturari si dezalinieri ale corpului, ce sunt intr-o prima faza functionale, iar ulterior pot deveni organice.

Testul 3D Baropodometric, o investigatie revolutionara care corecteaza efectele posturii defectuoase, este cea mai performanta tehnologie actuala prin care se pot depista si corecta toate efectele asupra sanatatii ce decurg dintr-o postura incorecta.

YouTube video

Multe dintre durerile de cap, lombare, de genunchi si ceafa, umeri sau coate au drept cauza defecte posturale. De la copii, adolescenti, adulti si pana la persoanele in varsta, aceste dezechilibre de natura functionala creeaza mari neplaceri de sanatate. Conform studiilor, 70% dintre durerile de spate nu au o cauza concreta la nivelul coloanei vertebrale, ci provin din defecte posturale. Chiar si multe dintre afectiunile „la distanta” (oftalmologice, neurologice, ORL etc) sunt generate tot de deficiente in ce priveste postura. Dar toate aceste probleme de sanatate pot fi prevenite si corectate prin consultarea unui specialist in posturologie.

Ce este posturologia si care sunt obiectivele sale?

Posturologia este specializarea medicala pluridisciplinara, folosita in tarile occidentale si introdusa si in Romania, care analizeaza devierile de la postura corecta, functionalitatea articulatiilor si dispozitia spatiala a corpului pentru a determina cauzele simptomelor osteo-articulare. Acestea sunt tratate prin metode terapeutice inovative si noninvazive prin care se urmareste atat eliminarea simptomelor afectiunilor, cat si recuperarea echilibrului corpului.

Cat de importanta este postura corecta?

Sistemul nervos central culege informatii referitoare la postura (comportamentul spatial al corpului in relatia cu ambientul) de la receptorii de la nivelul piciorului, al ochilor si muschilor oculo-motorii, de la sistemul masticator, piele, auz si urechea interna. Acesti receptori furnizeaza sistemului nervos informatia posturala, care uneori poate fi alterata de anumiti factori. Piciorul si ochiul, care au in acelasi timp functie de extrareceptori, dar si de proprioceptori, reprezinta adesea cauza principala de dereglari posturale. Asadar, informatiile false ajunse la sistemul nervos conduc la posturi defectuoase, care slabesc sistemul osteo-articular si structurile aferente acestuia. Aceasta este, de altfel si cauza multor afectiuni cronice ale aparatului locomotor.

In ce consta Testul 3D Baropodometric?

Piciorul reprezinta o „arhitectura” complexa, care concentreaza 26 de oase, 33 articulatii si 114 ligamente. Evaluarea modului in care se face sprijinul plantar este un indice a starii de bine a intregului organism. Prin optimizarea acestuia se pot preveni: durerile de calcai, cele de cap metatarsian, dezaliniamentele membrelor inferioare si ale coloanei, perturbarile de echilibru si posturile asimetrice.

Testul 3D Baropodometric cu Ultrasenzori creat de Diasu este cea mai avansata tehnologie existenta pe piata in acest moment, pentru ca este dotat cu o rezolutie ce foloseste 7 senzori la fiecare 2 cm² (unica din lume de acest gen) pentru a evidentia variatele zone ale piciorului (ante-picior, medio-picior, retro-picior si calcai), atat medial, cat si lateral. Testul 3D Baropodometric evidentiaza:

 • defectele de sprijin plantar
 • zonele cu suprasarcina
 • distributia greutatii
 • biomecanica organismului in timpul stationarii sau in mers
Talonete ortopedice personalizate PODOSTASIS

Testarea 3D Baropodometrica a corpului, in ansamblu si a coloanei vertebrale si picioarelor, in special urmareste descoperirea asimetriilor structurale si plantare cu ajutorul unor sisteme opto-electronice non-contact.

In aproximativ 30 de minute, cat dureaza testarea, sunt observate detaliat alterarile de postura si suport plantar, iar aceste date sunt folosite pentru a crea computerizat talonetele otopedice personalizate Podostasi, care corecteaza deficientele de postura prin furnizarea catre sistemul nervos a unor informatii corecte.

Testul 3D Baropodometric este o investigatie rapida si noninvaziva destinata pacientilor de toate varstele, atat celor care practica intensiv sporturi cat si celor care sunt sedentari. Scopul testului este de a analiza biomecanica pacientilor pentru a crea talonete personalizate Podostasi pentru reprogramarea posturala corecta. Dedicate suportului plantar, aceste talonete realizate printr-un procedeu computerizat complex sunt realizate din spuma cu memorie Elastilatex. La baza crearii acestor suporturi inovatoare sta o profunda analiza biomecanica, care are rolul de a evidentia acele articulatii ale pacientului care sunt supuse celui mai mare stres.

Avantajele talonetelor ortopedice personalizate Podostasi

Aceste talonete obtinute prin evaluarea si analizarea profunda a parametrilor biomecanici ai pacientului au rolul de a oferi:

 • protectie impotriva socurilor la nivelul calcaielor si antepiciorului
 • stimuleaza proprioceptia piciorului
 • previn localizarea suprasarcinii mai ales la nivelul capului metatarsian
 • elimina durerile de calcaie
 • previn formarea calozitatilor pielii
 • controleaza aparitia hallux valgus (monturilor)
 • reduc durerile de picioare
 • ajuta la aliniamentul corect al membrelor inferioare
 • imbunatatesc distributia greutatii corporale
 • imbunatatesc drenajul limfatic
 • disipeaza actiunea fortelor verticale (spre exemplu gravitatia) in directia pelvisului si a coloanei lombare
 • au rezultate excelente in prevenirea durerilor de glezna, genunchi, in zona lombara sau cea a trohanterului mare
 • ofera protectie si confort in timpul activitatilor sportive sau a celor de rutina

Talonetele ortopedice personalizate Podostasi – cea mai buna masura de prevenire a posturii defectuoase

Nu ar trebui sa asteptam sa avem dureri de spate, cap, genunchi sau solduri pentru a ne lua masuri de protectie. Anual sunt cheltuite sume uriase pentru a trata sau ameliora simptomele unor afectiuni cauzate de postura defectuoasa. Din aceasta cauza, in multe tari s-a ajuns la concluzia ca preventia costa mai putin si in plus, scuteste pacientul de multa suferinta inutila. Astfel, evaluarile posturale si talonetele personalizate pentru copii sunt decontate de stat, pentru ca peste ani acestia sa devina adulti sanatosi. De fapt, corectarea posturii defectuoase in copilarie este mai usoara decat la maturitate, cand poate unele dintre modificarile la nivel structural au devenit organice.

YouTube video

Incercand sa tratam cu antiinflamatoare sau chirurgical afectiuni de natura functionala nu facem decat sa eludam cauza care le-a provocat. Preventia acestora se face simplu si noninvaziv prin intermediul testului 3D Baropodometric, care analizeaza parametrii biomecanici ai pacientului. In urma acestui test computerizat sunt concepute pentru fiecare subiect in parte talonetele Podostasi, cea mai buna masura de prevenire a posturii defectuoase, care cauzeaza atat de multe probleme sistemului osteo-articular si muscular.

Talonetele ortopedice personalizate Podostasi

Testarea 3D baropodometrica ofera informatiile necesare pentru crearea de talonete personalizate, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte.

Medicii ortopezi Artro Sport Clinic

Tarife posturologie si talonete personalizate

Test postura (daca talonetele sunt realizate la Artro Sport Clinic) 250 lei
Test postura (daca talonetele nu sunt realizate la Artro Sport Clinic) 350 lei
Talonete ortopedice personalizate (o pereche) 1000 lei
Talonete personalizate (2 perechi identice) 1750 lei

Programeaza-te rapid

Contact Rapid

 • Address Str. Lainici nr. 11, Sector 1, Bucuresti
 • Phone 021.9885