Testul Baropodometric 3D PODOSTASI

Analiza mersului și talonetele ortopedice personalizate

Prima pagina Echipamente medicale Testul 3D Baropodometric Podostasis

Testul 3D Baropodometric PODOSTASI

Investigația revoluționară care corectează efectele posturii defectuoase

Societatea modernă este caracterizată de viteza informației și tehnologiile performante, dar, pe de altă parte, și de o patologie extrem de diversificată a afecțiunilor cauzate de defecte posturale. Statul în fața calculatorului ore în șir afectează articulațiile și postura. Dacă ghiozdanul pe care-l poartă copilul la școală nu oferă o protecție adecvată, va avea de suferit coloana vertebrală. De asemenea, platfusul nu este doar un inconvenient minor, ci poate afecta sănătatea întregului organism prin deposturări și dezalinieri ale corpului, ce sunt într-o prima fază funcționale, iar ulterior pot deveni organice.

Testul 3D Baropodometric, o investigație revoluționară care corectează efectele posturii defectuoase, este cea mai performantă tehnologie actuală prin care se pot depista și corecta toate efectele asupra sănătății ce decurg dintr-o postura incorectă.

YouTube video

Multe dintre durerile de cap, lombare, de genunchi și ceafă, umeri sau coate au drept cauză defecte posturale. De la copii, adolescenți, adulți și până la persoanele în vârstă, aceste dezechilibre de natură funcțională creează mari neplăceri de sănătate. Conform studiilor, 70% dintre durerile de spate nu au o cauză concretă la nivelul coloanei vertebrale, ci provin din defecte posturale. Chiar și multe dintre afecțiunile „la distanță” (oftalmologice, neurologice, ORL, etc.) sunt generate tot de deficiențe în ce privește postura. Dar toate aceste probleme de sănătate pot fi prevenite și corectate prin consultarea unui specialist în posturologie.

Ce este posturologia și care sunt obiectivele sale?

Posturologia este specializarea medicală pluridisciplinară, folosită în țările occidentale și introdusă și în România, care analizează devierile de la postura corectă, funcționalitatea articulațiilor și dispoziția spațială a corpului pentru a determina cauzele simptomelor osteo-articulare. Acestea sunt tratate prin metode terapeutice inovative și non-invazive prin care se urmărește atât eliminarea simptomelor afecțiunilor, cât și recuperarea echilibrului corpului.

Cât de importantă este postura corectă?

Sistemul nervos central culege informații referitoare la postură (comportamentul spațial al corpului în relația cu ambientul) de la receptorii de la nivelul piciorului, al ochilor și mușchilor oculo-motorii, de la sistemul masticator, piele, auz și urechea internă. Acești receptori furnizează sistemului nervos informația posturală, care uneori poate fi alterată de anumiți factori. Piciorul și ochiul, care au în același timp funcție de extrareceptori, dar și de proprioceptori, reprezintă adesea cauza principală de dereglări posturale. Așadar, informațiile false ajunse la sistemul nervos conduc la posturi defectuoase, care slăbesc sistemul osteo-articular și structurile aferente acestuia. Aceasta este, de altfel și cauza multor afecțiuni cronice ale aparatului locomotor.

În ce constă Testul 3D Baropodometric?

Piciorul reprezintă o „arhitectură” complexă, care concentrează 26 de oase, 33 articulații și 114 ligamente. Evaluarea modului în care se face sprijinul plantar este un indice al stării de bine a întregului organism. Prin optimizarea acestuia se pot preveni: durerile de călcâi, cele de cap metatarsian, dezaliniamentele membrelor inferioare și ale coloanei, perturbările de echilibru și posturile asimetrice.

Testul 3D Baropodometric cu Ultrasenzori creat de Diasu este cea mai avansată tehnologie existentă pe piață în acest moment, pentru că este dotat cu o rezoluție ce folosește 7 senzori la fiecare 2 cm² (unica din lume de acest gen) pentru a evidenția variatele zone ale piciorului (ante-picior, medio-picior, retro-picior și călcâi), atât medial, cât și lateral. Testul 3D Baropodometric evidențiază:

 • defectele de sprijin plantar
 • zonele cu suprasarcină
 • distribuția greutății
 • biomecanica organismului în timpul staționării sau în mers
Talonete ortopedice personalizate PODOSTASIS

Testarea 3D Baropodometrică a corpului în ansamblu și a coloanei vertebrale și picioarelor în special urmărește descoperirea asimetriilor structurale și plantare cu ajutorul unor sisteme opto-electronice non-contact.

În aproximativ 30 de minute cât durează testarea sunt observate detaliat alterările de postură și suport plantar, iar aceste date sunt folosite pentru a crea computerizat talonetele ortopedice personalizate Podostasi, care corectează deficiențele de postură prin furnizarea către sistemul nervos a unor informații corecte.

Testul 3D Baropodometric este o investigație rapidă și non-invazivă destinată pacienților de toate vârstele, atât celor care practică intensiv sporturi, cât și celor care sunt sedentari. Scopul testului este de a analiza biomecanica pacienților pentru a crea talonete personalizate Podostasi pentru reprogramarea posturală corectă. Dedicate suportului plantar, aceste talonete, realizate printr-un procedeu computerizat complex sunt create din spumă cu memorie Elastilatex. La baza creării acestor suporturi inovatoare stă o profundă analiză biomecanică, care are rolul de a evidenția acele articulații ale pacientului care sunt supuse celui mai mare stres.

Avantajele talonetelor ortopedice personalizate Podostasi

Aceste talonete, obținute prin evaluarea și analizarea profundă a parametrilor biomecanici ai pacientului, au rolul de a oferi:

 • protecție împotriva șocurilor la nivelul călcâielor și antepiciorului
 • stimulează propriocepția piciorului
 • previn localizarea suprasarcinii mai ales la nivelul capului metatarsian
 • elimină durerile de călcâie
 • previn formarea calozităților pielii
 • controlează apariția hallux valgus (monturilor)
 • reduc durerile de picioare
 • ajută la aliniamentul corect al membrelor inferioare
 • îmbunătățesc distribuția greutății corporale
 • îmbunătățesc drenajul limfatic
 • disipează acțiunea forțelor verticale (spre exemplu gravitația) în direcția pelvisului și a coloanei lombare
 • au rezultate excelente în prevenirea durerilor de gleznă, genunchi, în zona lombară sau cea a trohanterului mare
 • oferă protecție și confort în timpul activităților sportive sau a celor de rutină

Talonetele ortopedice personalizate Podostasi – cea mai bună măsură de prevenire a posturii defectuoase

Nu ar trebui să așteptăm să avem dureri de spate, cap, genunchi sau șolduri pentru a ne lua măsuri de protecție. Anual sunt cheltuite sume uriașe pentru a trata sau ameliora simptomele unor afecțiuni cauzate de postura defectuoasă. Din această cauză, în multe țări s-a ajuns la concluzia că prevenția costă mai puțin și, în plus, scutește pacientul de multă suferință inutilă. Astfel, evaluările posturale și talonetele personalizate pentru copii sunt decontate de stat, pentru ca peste ani aceștia să devină adulți sănătoși. De fapt, corectarea posturii defectuoase în copilărie este mai ușoară decât la maturitate, când poate unele dintre modificările la nivel structural au devenit organice.

YouTube video

Încercând să tratăm cu antiinflamatoare sau chirurgical afecțiuni de natură funcțională nu facem decât să eludăm cauza care le-a provocat. Prevenția acestora se face simplu și non-invaziv, prin intermediul testului 3D Baropodometric, care analizează parametrii biomecanici ai pacientului. În urma acestui test computerizat sunt concepute pentru fiecare subiect în parte talonetele Podostasi, cea mai bună măsură de prevenire a posturii defectuoase, care cauzează atât de multe probleme sistemului osteo-articular și muscular.

Talonetele ortopedice personalizate Podostasi

Testarea 3D baropodometrică oferă informațiile necesare pentru crearea de talonete personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte.

Medicii ortopezi Artro Sport Clinic

Tarife posturologie și talonete personalizate

Test postură (dacă talonetele sunt realizate la Artro Sport Clinic) 300 lei
Test postură (dacă talonetele nu sunt realizate la Artro Sport Clinic) 350 lei
Talonete ortopedice personalizate (o pereche) 1000 lei
Talonete personalizate (2 perechi identice) 1750 lei

Programează-te rapid

Pe data de 1 și 5 Iunie Clinica Artro Sport va fi inchisa!
Pe data de 1 și 5 Iunie Clinica Artro Sport va fi inchisa!