Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Testarea de efort cardiopulmonar VO2Max

Testarea de efort cardiopulmonar VO2Max

Testarea de efort cardiopulmonar VO2Max

Între echipamentele și tehnologiile de ultimă oră folosite de Clinica Artro Sport se numără și sistemul CPET, o tehnologie revoluționară, cu aplicații în cardiologie și nu numai. Acesta este util în evaluarea pre și postoperatorie, pentru stabilirea unui program adecvat de recuperare cardiopulmonară și stabilirea riscului de moarte subită. Acest aspect este important nu doar pentru sportivi, ci și pentru persoanele care practică activitățile fizice ca pe un hobby.

Tehnologia CPET este foarte utilă și în examinarea preventivă din medicina muncii. Tehnologia CPET evidențiază adaptarea organismului la efort și diferitele afecțiuni de care pacientul poate suferi, chiar dacă acestea nu au fost încă manifestate. În funcție de rezultatele obținute la testări, specialiștii în cardiologie ai clinicii Artro Sport recomandă tipuri de exerciții personalizate, în funcție de necesitățile pacienților.

Testarea de efort cardiopulmonar (CPET) este standardul principal pentru evaluarea funcțională cardiorespiratorie. Este un instrument valoros și esențial, care poate reduce timpul și costurile necesare diagnosticului afecțiunilor care limitează capacitatea de efort. Oferă informații superioare celor obținute în repaus, permițând o mai bună apreciere funcțională a sistemelor cardiovascular și respirator.

Este o investigație avansată, specializată, care furnizează informații complexe despre capacitatea de efort a persoanei supuse testării. Acest test oferă o analiză comună, paralelă, a datelor care permit evaluarea completă a sistemelor cardiovascular, respirator, muscular și metabolice în timpul efortului. Funcția principală a sistemelor cardiovascular și respirator este aceea de a asigura schimbul gazos între celulele corpului și mediul extern.

Este o procedura non-invazivă, care se realizează pe covor rulant. Pacientul respiră printr-o mască și se monitorizează simultan atât ritmul cardiac cu electrocardiogramă, cât și dinamica gazelor respiratorii (oxigen și dioxid de carbon) în timpul efortului, relația dintre acestea, precum și relația acestora cu frecvența cardiacă și ventilația pulmonară.

Sistem ergospirometrie Cortex MetaLyzer 3B

pentru testarea de efort cardiopulmonar VO2Max

Performanța maximă fizică poate fi realizată numai în cazul în care metabolismul poate fi adaptat cerințelor antrenamentului. Acest lucru necesită monitorizare medicală regulată a testării individuale la efort și implică obiectivitatea rezultatelor testării, astfel încât programul exercițiilor să poată fi adaptat rapid.

Ergospirometria joacă un rol vital pentru testarea eficientă, non-invazivă, a funcției respiratorii, cardiace și a metabolismului, printr-o singură investigație.

Parametrii predictivi pentru funcția respiratorie, pentru cea cardiacă și pentru metabolism pot fi determinați în mod simplu și rapid prin intermediul testării cu sistemul inovator Cortex, fie în condiții standardizate de laborator, fie direct pe teren.

Ergospirometria este un instrument excelent și eficient atât din punctul de vedere al testării performanței și pentru planificarea și monitorizarea antrenamentelor, cât și din punctul de vedere al reducerii costurilor investigațiilor.

Ergospirometria utilizând sistemul Cortex asigură următoarele beneficii:

Sistemul Cortex asigură o abordare inovatoare a testării la efort metabolice, datorită faptului că sistemul este mic, ușor de utilizat și robust, iar conceptul software oferă opțiuni de utilizare foarte flexibile. Aplicațiile pentru testarea la efort metabolică includ:

Artroscopia genunchiului sala operatie

Clinica Artro Sport va fi inchisă în perioada 1-6 mai.