• Programari 021-9885

Testarea cardiometabolica

Prima pagina Echipamente medicale Cortex MetaLyzer 3B Testarea cardiometabolica Cortex Energy Metabolism

Testarea cardiometabolica Cortex Energy Metabolism

Eficienta exercitiilor fizice in procesul de scadere in greutate este determinata nu numai de intensitatea si de rigoarea cu care sunt urmate, ci si de identificare punctului la care se ajunge la arderea maxima a grasimilor Aceasta informatie este foarte importanta atat pentru persoanele obeze care doresc sa slabeasca, cat si pentru cele normoponderale care vor sa-si mentina greutatea si sa aiba un stil de viata sanatos.

Cortex propune o investigatie complexa care la final va avea ca rezultat o informatie esentiala in procesul de slabire : valoarea pulsului, adica a frecventei cu care bate inima, la care ar trebui efectuate exercitiile fizice pentru ca organismul sa consume din rezerva de grasimi.

YouTube video

Valoarea optima a pulsului pentru arderea grasimilor

Datele care sunt luate in calcul pentru a stabili acest indice ideal sunt cantitatea de oxigen pe care o folosim in fiecare etapa a exercitiului fizic, debitul de dioxid de carbon expirat, ventilația și ritmul cardiac. In mod similar, sunt calculați și afisati parametrii suplimentari pentru estimarea substratului folosit in timpul efortului (metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor).

Acest “numar de aur” este individual si este esential in procesul de slabire .

Cu totii stim ca metoda eficienta de scadere in greutate consta in a avea un aport caloric mai mic decat consumul pe care il presupune activitatea fizica desfasurata.

Asadar, dieta, reprezinta un punct la fel de important de respectat in cadrul procesului de slabire.

Ce este rata metabolica bazala?

In acest sens, tot in cadrul testarii cardiometabolice, putem afla care este Rata Metabolica Bazala – adica consumul de energie pe care il avem in repaus, pentru a ne mentine functiile vitale. Acest parametru este de baza in procesul de intocmire a unei diete personalizate ce are ca scop modificarea greutatii corporale.

Despre Cortex Energy Metabolism

In concluzie Cortex Energy Metabolism analizeaza doi parametri cruciali in procesul de pierdere a greutatii si anume nivelul de energie consumat de organism in repaus si frecventa cardiaca la care trebuie sa ne antrenam pentru a avea rezistenta la efort si pentru a consuma substratul vizat si anume grasimea.

De asemenea, pentru paciientii care resimt lipsa de aer la eforturi mici sau moderate, echipamentul Cortex poate depista o eventuala patologie cardiaca sau respiratoare. Aceste informatii sunt foarte importante in procesul de stabilire a efortului pe care il poate face un pacient chiar si in momentul in care acesta doreste sa obtina rezultate semnificative in procesul de slabire.

Cum se desfasoara testarea cu Cortex Energy Metabolism?

Testarea pacientului cu ajutorul Cortex Energy Metabolism este un procedeu simplu, care nu consuma timp si care urmareste testarea metabolica complexa, identificarea varstei metabolice si a nivelului arderilor grasimilor in timpul antrenamentelor sportive pentru a identifica o informatie esentiala in procesul de slabire in care pacientul intentioneaza sa faca si sport, si anume, nivelul pulsului. In functie de greutatea corporala, pacientul poate sa faca testul alergand pe o banda speciala sau in repaus.

Cui se adreseaza testarea cu Cortex Energy Metabolism?

Acest tip de testare se adreseaza oricarei persoane care doreste sa combine corect sportul si dieta pentru a obtine rezultate spectaculoase in procesul de slabire. Activitatea fizica corect dimensionata este un element esential in acest proces in care multi se simt descurajati de lipsa rezultatelor imediate. Unul dintre principalele motive este acela ca ne consumam un timp pretios in care face sport, dar nestiind ce este potrivit pentru corpul nostru, nu obtinem rezultatele asteptate.

Ce poti afla in urma testarii?

In urma acestei testari, pacientul afla cat efort fizic trebuie sa faca si cu ce intensitate, adica la ce puls, astfel incat organismul sa intre intr-o faza in care sa consume din grasimile acumulate, peste ceea ce consuma cu activitati cotidiene minime.

Testarea ia in calcul doi parametri:

Rata Metabolica Bazala si Rata Metabolica de Repaus sunt notiuni asemnatoare si reprezinta consumul caloric al unei persoane aflate in repaus pentru a-si mentine functiile vitale.
Testarea RMR /BMR ne mai aproximeaza, de asemenea, cam ce substrat ar fi folosit zilnic in timp ce suntem in repaus (cate grame grasimi, proteine, glucoza, etc).
Cea mai importanta informatie obtinuta in urma efectuarii testarii este la ce puls trebuie sa desfasuram activitatea fizica pentru a consuma grasimi si a scadea in greutate.

Cum te pregatesti pentru testare?

Rata metabolica bazala (cea pe care o utilizam de obicei) se testeaza dimineata, dupa minim 8 ore de somn, 12 ore de post .Rata metabolica de Repaus are niste conditii mai laxe de efetuare, in sensul in care testarea poate fi realizata si pe parcursul zilei, dupa 4 ore de repaus (fizic si alimentar) si reflecta in plus fara de RMB consumul caloric ce il implica digestia si unele activitati usoare (mers la baie, deplasare prin casa, etc).

Testarea cardiometabolica Cortex Energy Metabolism // Artro Sport Clinic

Programeaza-te rapid