Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Testarea cardiometabolică

Testarea cardiometabolică Cortex Energy Metabolism

Eficiența exercițiilor fizice în procesul de scădere în greutate este determinată nu numai de intensitatea și de rigoarea cu care sunt urmate, ci și de identificarea punctului la care se ajunge la arderea maximă a grăsimilor. Această informație este foarte importantă atât pentru persoanele obeze care doresc să slăbească, cât și pentru cele normoponderale care vor să-și mențină greutatea și să aibă un stil de viață sănătos.

Cortex propune o investigație complexă, care la final va avea că rezultat o informație esențială în procesul de slăbire: valoarea pulsului, adică a frecvenței cu care bate inima, la care ar trebui efectuate exercițiile fizice pentru ca organismul să consume din rezerva de grăsimi.

Valoarea optimă a pulsului pentru arderea grăsimilor

Datele care sunt luate în calcul pentru a stabili acest indice ideal sunt: cantitatea de oxigen pe care o folosim în fiecare etapă a exercițiului fizic, debitul de dioxid de carbon expirat, ventilația și ritmul cardiac. În mod similar, sunt calculați și afișați parametrii suplimentari pentru estimarea substratului folosit în timpul efortului (metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor).

Vezi mai mult

Acest “număr de aur” este individual și este esențial în procesul de slăbire.

Cu toții știm că metoda eficientă de scădere în greutate constă în a avea un aport caloric mai mic decât consumul pe care îl presupune activitatea fizică desfășurată.

Așadar, dieta reprezintă un punct la fel de important de respectat în cadrul procesului de slăbire.

Ce este rata metabolică bazală?

În acest sens, tot în cadrul testării cardiometabolice, putem afla care este Rata Metabolică Bazală – adică consumul de energie pe care îl avem în repaus, pentru a ne menține funcțiile vitale. Acest parametru este de bază în procesul de întocmire a unei diete personalizate ce are ca scop modificarea greutății corporale.

Despre Cortex Energy Metabolism

În concluzie, Cortex Energy Metabolism analizează doi parametri cruciali în procesul de pierdere a greutății și anume nivelul de energie consumat de organism în repaus și frecvența cardiacă la care trebuie să ne antrenăm pentru a avea rezistență la efort și pentru a consuma substratul vizat și anume grăsimea.

De asemenea, pentru pacienții care resimt lipsă de aer la eforturi mici sau moderate, echipamentul Cortex poate depista o eventuală patologie cardiacă sau respiratorie. Aceste informații sunt foarte importante în procesul de stabilire a efortului pe care îl poate face un pacient chiar și în momentul în care acesta dorește să obțină rezultate semnificative în procesul de slăbire.

Cum se desfășoară testarea cu Cortex Energy Metabolism?

Testarea pacientului cu ajutorul Cortex Energy Metabolism este un procedeu simplu, care nu consumă timp și care urmărește testarea metabolică complexă, identificarea vârstei metabolice și a nivelului arderilor grăsimilor în timpul antrenamentelor sportive pentru a identifica o informație esențială în procesul de slăbire în care pacientul intenționează să facă și sport, și anume nivelul pulsului. În funcție de greutatea corporală, pacientul poate să facă testul alergând pe o bandă specială sau în repaus.

Cui se adresează testarea cu Cortex Energy Metabolism?

Acest tip de testare se adresează oricărei persoane care dorește să combine corect sportul și dieta pentru a obține rezultate spectaculoase în procesul de slăbire. Activitatea fizică corect dimensionată este un element esențial în acest proces, în care mulți se simt descurajați de lipsa rezultatelor imediate. Unul dintre principalele motive este acela că ne consumăm un timp prețios în care facem sport, dar neștiind ce este potrivit pentru corpul nostru, nu obținem rezultatele așteptate.

Ce poți afla în urma testării?

În urma acestei testări, pacientul află cât efort fizic trebuie să facă și cu ce intensitate, adică la ce puls, astfel încât organismul să intre într-o fază în care să consume din grăsimile acumulate, peste ceea ce consumă cu activități cotidiene minime.

Testarea ia în calcul doi parametri:

Rata Metabolică Bazală și Rata Metabolică de Repaus sunt noțiuni asemănătoare și reprezintă consumul caloric al unei persoane aflate în repaus pentru a-și menține funcțiile vitale.

Testarea RMR /BMR ne mai aproximează, de asemenea, cam ce substrat ar fi folosit zilnic în timp ce suntem în repaus (câte grame grăsimi, proteine, glucoză, etc).

Cea mai importantă informație obținută în urmă efectuării testării este la ce puls trebuie să desfășurăm activitatea fizică pentru a consuma grăsimi și a scădea în greutate.

Cum te pregatești pentru testare?

Rata metabolică bazală (cea pe care o utilizăm de obicei) se testează dimineața, după minim 8 ore de somn, 12 ore de post. Rata metabolică de Repaus are niște condiții mai laxe de efectuare, în sensul în care testarea poate fi realizată și pe parcursul zilei, după 4 ore de repaus (fizic și alimentar) și reflectă în plus față de RMB consumul caloric ce îl implică digestia și unele activități ușoare (mers la baie, deplasare prin casă, etc).

Medici specialiști

Nume si prenume *
Telefon *
Adresa de e-mail *
Specialitate *
Medic *
Data programare
Serviciu *
Observatii
Termeni si conditii