Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Talonete ortopedice personalizate

Testul Baropodometric 3D cu ultrasenzori PODOSTASI

Talonete ortopedice personalizate PODOSTASI

Talonete ortopedice personalizate. Analiza multifactorială a mersului este o metodă de analiză computerizată a mersului și tulburărilor sale. Complexitatea analizei se obține cu ajutorul celui mai performant aparat de analiză a mersului și posturii, numit PODOSTASI. Acesta studiază în detaliu structura, arhitectura tridimensională și funcționarea tălpii piciorului. Oferă, de asemenea, informații pentru crearea de talonete ortopedice personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte.

Procesul de diagnosticare

Pacientul pășește pe un covor special care, cu ajutorul senzorilor și camerelor de monitorizare, analizează toate componentele procesului. Datele obținute sunt prelucrate mai apoi de către un soft care identifică și definește problemele de mers. Acesta ajută la crearea unor talonete ortopedice personalizate pentru atingerea obiectivelor terapeutice.

Recomandarea de talonete ortopedice personalizate

Talonetele sunt făcute dintr-un material special, care are o capacitate mare de memorie, pe el imprimându-se exact și pentru mult timp poziția corectă a piciorului.

Procedura și materialul din care sunt făcute talonetele îl ajută pe pacient astfel:

Analiza mersului utilizând echipamentul PODOSTASI

Un sfert dintre oasele corpului uman se găsesc în picioare (52 de oase din totalul de 208 de oase din corp). Ele funcționează datorită unor articulații și mușchi complecși. Doar analiza totală a tuturor acestor componente poate duce la o diagnosticare corectă a disfuncționalităților mersului.

Mecanismul de analiză a mersului

Deși fazele mersului pot fi sesizate cu ochiul liber, complexitatea mișcării nu poate fi analizată decât medical. Pentru a studia mișcarea locomotorie bipedă, medicină a dezvoltat numeroase metode de-a lungul anilor.

Vezi mai mult

PODOSTASI este cel mai performant echipament medical dedicat acestei investigații. Este dotat cu cea mai lungă suprafață de mers (covor) pe care se face analiza. Acest covor oferă date relevante în baza cărora medicii Artro Sport Clinic recomandă realizarea de talonete ortopedice personalizate.

Talonete ortopedice personalizate PODOSTASIS

Mecanismul de analiză a mersului pornește de la analiza piciorului, organul pe care se sprijină întreaga greutate a corpului uman. Corpul își adaptează poziția de echilibru în funcție de performanța piciorului, în mișcare sau în poziție statică. Dacă piciorul nu își îndeplinește funcția complet, el transmite corpului o informație care va genera o serie de modificări în lanț:

Toate aceste asimetrii generează în timp un tip de comportament diferit față de cel pentru care este corpul construit și, implicit, o multitudine de disfuncționalități.

Identificarea nevoii de talonete ortopedice personalizate

În țările din Europa Occidentală există programe naționale de prevenție. Disfuncționalitățile generate de un mers incorect afectează semnificativ calitatea vieții oamenilor. Astfel, copiii sunt analizați încă din școală primară.

Copiii primesc suport terapeutic pentru a remedia toate disfuncționalitățile generate de mers. Se evită, astfel, deteriorarea anumitor procese ale corpului până la vârsta maturității.

Este important să urmăriți poziția corpului copiilor, atât în repaus, cât și în mers. Modul în care calcă și uzează încălțămintea, dacă acuză sau nu dureri de genunchi și glezne pot fi semne clare care ar trebui să vă conducă la un consult. O postură incorectă poate genera afecțiuni grave ale genunchilor pe durata procesului de creștere, cu repercusiuni grave în viața de adult.

Consult de specialitate la Artro Sport Clinic

În cazul în care acuzați dureri inexplicabile de spate, genunchi, cap, inclusiv dinți, vă recomandăm să vă faceți o programare la o analiză a mersului realizată cu aparatul PODOSTASI.

În urma analizei mersului cu PODOSTASI, medicii Artro Sport Clinic au la îndemână informații relevante pentru producția de talonete ortopedice personalizate. Astfel, pacientul va beneficia de o soluție personalizată creată special pentru a îmbunătăți și corecta poziția de mers.

Specialiștii ortopezi Artro Sport Clinic

Medic primar ortopedie și traumatologie sportivă. Doctor în medicină.
Medic specialist ortopedie și traumatologie sportivă
Medic specialist ortopedie și traumatologie

Tarife posturologie și talonete personalizate

  • Test postură (dacă talonetele sunt realizate la Artro Sport Clinic) 300lei
  • Test postură (dacă talonetele nu sunt realizate la Artro Sport Clinic) 350lei
  • Talonete ortopedice personalizate (o pereche) 1000lei
  • Talonete personalizate (2 perechi identice) 1750lei
Nume si prenume *
Telefon *
Adresa de e-mail *
Specialitate *
Medic *
Data programare
Serviciu *
Observatii
Termeni si conditii
Artroscopia genunchiului sala operatie

Clinica Artro Sport va fi inchisă în perioada 1-6 mai.