• Programari 021-9885

Talonete ortopedice personalizate

Testul Baropodometric 3D cu ultrasenzori PODOSTASI

Prima pagina Echipamente medicale Testul 3D Baropodometric Podostasis Talonete ortopedice personalizate PODOSTASI

Talonete ortopedice personalizate PODOSTASI

Talonete ortopedice personalizate. Analiza multifactoriala a mersului este o metoda de analiza computerizata a mersului si tulburarilor sale. Complexitatea analizei se obtine cu ajutorul celui mai performat aparat de analiza a mersului si posturii, numit PODOSTASI. Acesta studiaza in detaliu structura, arhitectura tridimensionala si functionarea talpii piciorului. Ofera, de asemena, informatii pentru crearea de talonete ortopedice personalizate, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte.

Procesul de diagnosticare

Pacientul paseste pe un covor special care, cu ajutorul senzorilor si camerelor de monitorizare, analizeaza toate componentele procesului. Datele obtinute sunt prelucrate mai apoi de catre un soft care identifica si defineste problemele de mers. Acesta ajuta la crearea unor talonete ortopedice personalizate pentru atingerea obiectivelor terapeutice.

Recomandarea de talonete ortopedice personalizate

Talonetele sunt facute dintr-un material special care are o capacitate mare de memorie, pe el imprimandu-se exact si pentru mult timp pozitia corecta a piciorului.

Procedura si materialul din care sunt facute talonetele ii ajuta pe pacient astfel:

 • sa-si imbunatateasca semnificativ toate procesele legate de mers,
 • sa se protejeze de socurile pe care le pot avea in timpul mersului,
 • sa fie confortabili in timpul activitatilor sportive,
 • sa nu incarce cu greutate anumite zone ale labei piciorului,
 • sa-si reduca numarul de calozitati tegumentare,
 • sa elimine durerile generate de mersul pe tocuri si durerile de la nivelul picioarelor, in general.

Analiza mersului utilizand echipamentul PODOSTASI

YouTube video

Un sfert dintre oasele corpului uman se gasesc in picioare (52 de oase din totalul de 208 de oase din corp). Ele functioneaza datorita unor articulatii si muschi complecsi. Doar analiza totala a tuturor acestor componente poate duce la o diagnosticare corecta a disfunctionalitatilor mersului.

Mecanismul de analiza a mersului

Desi fazele mersului pot fi sesizate cu ochiul liber, complexitatea miscarii nu poate fi analizata decat medical. Pentru a studia miscarea locomotorie bipeda, medicina a dezvoltat numeroase metode de-a lungul anilor.

PODOSTASI este cel mai performant echipament medical dedicat acestei investigatii. Este dotat cu cea mai lunga suprafata de mers (covor) pe care se face analiza. Acest covor ofera date relevante in baza carora medicii Artro Sport Clinic recomanda realizarea de talonete ortopedice personalizate.

Talonete ortopedice personalizate PODOSTASIS

Mecanismul de analiza a mersului porneste de la analiza piciorului, organul pe care se sprijina intreaga greutate a corpului uman. Corpul isi adapteaza pozitia de echilibru in functie de performanta piciorului, in miscare sau in pozitie statica. Daca piciorul nu isi indeplineste functia complet, el transmite corpului o informatie care va genera o serie de modificari in lant:

 • pozitia coloanei vertebrale,
 • pozitia membrelor superioare,
 • presiune pe anumite zone de legatura dintre partile corpului
 • presiunea pe muschi,
 • pozitia capului,
 • pozitia dintilor
 • afectiuni grave cum ar fi ruptura de menisc.

Toate aceste asimetrii genereaza in timp un timp de comportament diferit fata de cel pentru care este corpul construit si implicit o multitudine de disfunctionalitati.

Identificarea nevoii de talonete ortopedice personalizate

In tarile din Europa Occidentala exista programe nationale de preventie. Disfunctionalitatile generate de un mers incorect afecteaza semnificativ calitatea vietii oamenilor. Astfel, copiii sunt analizati inca din scoala primara.

Copiii primesc suport terapeutic pentru a remedia toate disfunctionalitatile generate de mers. Se evita, astfel, deteriorarea anumitor procese ale corpului pana la varsta maturitatii.

YouTube video

Este important sa urmariti pozitia corpului copiilor, atat in repaus, cat si in mers. Modul in care calca si uzeaza incaltamintea, daca acuza sau nu dureri de genunchi si glezne pot fi semne clare care ar trebui sa va conduca la un consult. O postura incorecta poate genera afectiuni grave ale genunchilor pe durata procesului de crestere, cu repercusiuni grave in viata de adult.

Consult de specialitate la Artro Sport Clinic

In cazul in care acuzati dureri inexplicabile de spate, genunchi, cap, inclusiv dinti, va recomandam sa va faceti o programare la o analiza a mersului realizata cu aparatul PODOSTASI.

In urma analizei mersului cu PODOSTASI, medicii Artro Sport Clinic au la indemana informatii relevante pentru productia de talonete ortopedice personalizate. Astfel, pacientul va beneficia de o solutie personalizata creata special pentru a imbunatati si corecta pozitia de mers.

Specialistii ortopezi Artro Sport Clinic

Tarife posturologie si talonete personalizate

Test postura (daca talonetele sunt realizate la Artro Sport Clinic) 250 lei
Test postura (daca talonetele nu sunt realizate la Artro Sport Clinic) 350 lei
Talonete ortopedice personalizate (o pereche) 1000 lei
Talonete personalizate (2 perechi identice) 1750 lei

Programeaza-te rapid

Contact Rapid

 • Address Str. Lainici nr. 11, Sector 1, Bucuresti
 • Phone 021.9885