Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Informații medicale utile

Blog

Campania „Talonete în ghete” oferă gratuit 3 testări baropodometrice și talonete personalizate!

Campania „Talonete în ghete” oferă gratuit 3 testări baropodometrice și talonete personalizate!

Publicat pe
Echipa Editoriala Artro Sport Clinic
Talonete in ghete - concurs talonete ortopedice personalizate I Artrosport.ro

Artro Sport Clinic ansează în perioada 6 – 18 decembrie campania “Talonete în ghete”, prin care Dr. Ion Bogdan Codorean atrage atenția asupra necesității testării baropodometrice. Testarea baropodometrică 3D analizează postura și mersul, fiind posibilă constatarea deficiențelor de postură și de mers care pot cauza dureri articulare, dureri de spate și de cap, chiar deformarea coloanei.

În urma studiilor recente, 80% din populație are deficit de postură, poziție sau mers și necesită purtarea de talonete personalizate pentru a evita apariția unor afecțiuni la nivelul oaselor sau a durerilor musculare și articulare.

Artro Sport Clinic dispune de cea mai performantă aparatură de testare baropodometrică și de realizare de talonete personalizate pentru persoanele de orice vârstă. În cazul copiilor, purtarea talonetelor personalizate ajută la prevenirea afecțiunilor generate de deficiențele de postură și mers, fiind posibilă corecția problemelor identificate. În cazul adulților sau a vârstnicilor, purtarea talonetelor reduce durerile articulare și musculare generate de problemele posturale.

În cadrul campaniei “Talonete în ghete”, Artro Sport Clinic oferă, în urma unui concurs pe pagina sa oficială de Facebook, 3 testări baropodometrice gratuite și perechile de talonete aferente rezultatelor înregistrate. Mecanismul concursului este simplu: participanții trebuie să lase un comentariu la postarea cu privire la concurs marcată cu #CONCURS TALONETE IN GHETE și să ofere răspunsul corect la întrebarea “Cum se numește echipamentul medical cu care medicii Artro Sport Clinic realizează testarea de postură și analiza mersului?”. Regulamentul campaniei poate fi consultat la recepția clinicii și pe pagina de Facebook.

Dr. Ion Bogdan Codorean avertizează asupra faptului că talonetele din comerț, considerate a fi general valabile, în cel mai bun caz pot să nu aibă niciun efect asupra celui care le poartă. Exista și situații în care purtarea acestora poate face mai mult rău decât bine, agravând problemele deja existente.

“Este foarte important procesul de testare. Acesta trebuie făcut într-o clinică specializată, dotată cu aparatură de ultimă generație. Pentru un efect benefic asupra sănătății este obligatorie purtarea talonetelor personalizate, adaptate specificului fiecărei persoane. Pentru a putea fi realizate talonetele personalizate, testarea trebuie să fie cât mai completă. Pacientul va avea la dispoziție un covor de 3 metri dotat cu senzori pe toată suprafața sa. Față de covoarele pentru testarea statică, covorul de 3 metri PODOSTASI permite pacientului să meargă pe o suprafață mai lungă, înregistrându-se astfel mersul normal, relaxat al pacientului. Covorul înregistrează cu ajutorul senzorilor toate particularitățile tălpii și ale mersului. Trebuie să știm că fiecare om este unic și că nicio talonetă nu este general valabilă, pentru că personalizarea depinde de foarte mulți factori: greutate, felul în care calci, dureri și deformări de coloană, vârstă, dacă faci sau nu sport – în funcție de toți acești factori se realizează talonete de forme și din materiale diferite.”, explică medicul ortoped dr. Ion Bogdan Codorean.

Talonete ortopedice personalizate PODOSTASIS

Testarea 3D baropodometrică oferă informațiile necesare pentru crearea de talonete personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte.

Abonare newsletter

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul Artro Sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *