Blog
Afecțiunile cardiovasculare sunt unele dintre cele mai grave probleme de sănătate și reprezintă principala cauză a mortalității în România. Cauzele apariției afecțiunilor cardiace sunt numeroase, iar printre acestea se numără: colesterolul crescut, fumatul, lipsa de mișcare, hipertensiunea arterială, obezitatea, dar și problemele de natură psihologică precum anxietatea sau depresia. Tocmai de aceea, monitorizarea sănătății inimii trebuie să fie întotdeauna o prioritate pentru tine, indiferent de vârstă sau istoricul familial.
În multe situații, simptomele sunt ignorate de populație la debutul acestora și pacienții se prezintă în cabinetul medicului cardiolog atunci când acestea se intensifică și afecțiunile sunt într-un stadiu mai avansat. Majoritatea bolilor cardiovasculare pot fi prevenite printr-o dietă echilibrată, practicarea regulată a activităților fizice, renunțarea la fumat, dar și prin prezentarea constantă la medicul specializat în cardiologie pentru monitorizarea activității cardiace.
Pentru prevenirea, diagnosticarea sau tratarea afecțiunilor cardiovasculare există o mulțime de investigații care folosesc tehnologie avansată pe care este indicat să le efectuezi astfel încât să te bucuri de o viață sănătoasă pentru cât mai mult timp:
Una dintre cele mai simple modalități de a monitoriza activitatea cardiacă este montarea holterului TA care măsoară tensiunea arterială la intervale de timp prestabilite. Această investigație este recomandată în următoarele cazuri:
ELECTROCARDIOGRAMA (ECG sau EKG) este o altă investigație non-invazivă ce măsoară activitatea electrică a inimii și uneori face parte din controlul de rutină în rândul pacienților mai în vârstă, întrucât în cazul acestora există un risc mai crescut de apariție a bolilor. Acest test îi ajută pe medici să diagnosticheze o serie de afecțiuni precum:
Ecografia cardiacă este o tehnică imagistică nedureroasă și neiradiantă prin care poate fi observată structura inimii, mișcarea valvelor, dimensiunea camerelor inimii, poate fi măsurată grosimea pereților acesteia și evaluată funcția de contracție și circulația sângelui. Ecografia cardiacă este o metodă de investigație ce completează perfect EKG-ul și de multe ori sunt recomandate a fi efectuate împreună pentru un diagnostic complet și corect.
Testul EKG de efort constă în mersul pe o bandă rulantă, iar în acest timp este monitorizată activitatea inimii prin electrocardiogramă și este măsurată tensiunea arterială cu ajutorul holterului TA. Testul EKG de efort este indicat pentru:
Testarea de efort cardiopulmonar este o investigație ce evaluează capacitatea individuală de performanță și anduranță a pacientului și oferă informații esențiale cu privire la sistemele muscular, metabolic, pulmonar și cardiovascular. Testul de efort cardiopulmonar este o procedură non-invazivă ce se realizează pe un covor rulant sau bicicletă. Pacientul respiră printr-o mască și este monitorizat în același timp ritmul cardiac, dinamica gazelor respiratorii la efort, relația dintre acestea, dar și frecvența cardiacă și ventilația pulmonară.
Testarea de efort cardiopulmonar este recomandată și în urma infecției cu virusul SARS-COV-2, permițând evaluarea modului în care funcționează organismul după contractarea virusului.
Toate aceste investigații pot fi efectuate în cadrul clinicii Artro Sport, fiind realizate de medici cu experiență în aria de activitate și cu ajutorul aparaturii de ultimă generație. Ai grijă de inima ta și apelează la ajutorul specialiștilor clinicii noastre!
Abonare newsletter
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul Artro Sport!
Scrie-ne pe email:
Te ajutăm să te întorci rapid în joc!
Luni – Vineri: 9:00 – 21:00
Sâmbătă: 9:00 – 17:00
Facilități parcare cu plată 10 lei/ oră