Cele mai frecvente accidentări la schi – Interviu cu Dr. Ion Bogdan Codorean

Cele mai frecvente accidentari la schi // Artro Sport Clinic

Accidentările la schi sunt cu atât mai frecvente cu cât schiorul este mai experimentat. Cei ce practică acest sport iarnă de iarnă, pe măsură ce capătă experiență, se aventurează în zone tot mai periculoase, supunându-se astfel unui risc enorm de accidentare. Însă la fel de frecvente sunt și accidentările din neatenție, la viteze mici, după ce schiorul se relaxează și nu mai este atent la mișcări.

Accidentările cele mai frecvente sunt la nivelul membrelor inferioare. Ne confruntăm an de an cu rupturi de ligamente încrucișate, rupturi de ligamente colaterale, rupturi de menisc. Aceste afecțiuni pot duce chiar la interdicția de a practica acest sport pe viitor.

Despre toate acestea a povestit dl. Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped cu supraspecializare în traumatologie sportivă, în cadrul unui interviu acordat la Antena 3.

Interviul integral este disponibil aici.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie si traumatologie sportiva

Dr. Ion Bogdan Codorean

Doctor în științe medicale Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, specializat în traumatologie sportivă, șef de lucrări la Universitatea de Farmacie și Medicină „Carol Davila” București, cu competență în Chirurgia Artroscopică.