Luni - Vineri: 9.00 - 21.00
Sâmbătă: 9.00 - 17.00

Informații medicale utile

Blog

Ecografia Doppler – importanța examinării și afecțiunile ce pot fi depistate cu ajutorul acesteia

Ecografia Doppler – importanța examinării și afecțiunile ce pot fi depistate cu ajutorul acesteia

Publicat pe
Echipa Editoriala Artro Sport Clinic
Ecografia Doppler

În zilele noastre ecografia este principala metodă de screening utilizată pentru observarea structurilor anatomice și a funcționalității acestora. Există un anumit tip de ecografie numit ecografia Doppler prin care se pot investiga sistemele vascular, arterial și venos.

Ecografia Doppler este un test neinvaziv prin care se poate examina fluxul sangvin folosind unde sonore. O ecografie obișnuită folosește, de asemenea, unde sonore pentru a crea imagini ale structurilor din interiorul corpului, dar nu poate afișa fluxul de sânge. Astfel, ecografia Doppler oferă informații cu privire la viteza, direcția și volumul sângelui din artere sau vene.

Ce afecțiuni pot fi depistate cu ajutorul ecografiilor Doppler?

În ce constă procedura?

În timpul unei ecografii Doppler medicul specialist în imagistică va aplica pe pielea pacientului în zona examinată un gel care va permite deplasarea unui dispozitiv numit transductor de la o zonă la alta. Dispozitivul trimite unde sonore în corp, iar acestea sunt înregistrate și transformate în imagini sau grafice pe un monitor.

O astfel de ecografie durează în general aproximativ 30 de minute și nu este necesară o pregătire necesară înainte. Pacientul poate consuma alimente și lichide și poate lua medicamente la fel ca de obicei.

Simptome sau situații care ar trebui să te determine să efectuezi o ecografie Doppler

Poate avea efecte negative asupra sănătății ecografia Doppler?

Ecografia Doppler este o procedură neiradiantă și nedureroasă. Nu prezintă nicio contraindicație, putând fi realizată inclusiv în timpul sarcinii.

Această procedură este extrem de utilă în stabilirea unui diagnostic precis, oferind medicului posibilitatea de a observa existența unor modificări sau apariția unor leziuni la nivelul venelor sau arterelor.

Ce fel de ecografii pot fi efectuate în cadrul Artro Sport

În clinica Artro Sport, pe lângă o multitudine de alte ecografii, pot fi efectuate și următoarele tipuri de ecografii Doppler:

Medici Artro Sport care te pot ajuta:

Abonare newsletter

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul Artro Sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *