Campania „Talonete in ghete” ofera gratuit 3 testari baropodometrice si talonetele personalizate!

Talonete in ghete - concurs talonete ortopedice personalizate I Artrosport.ro

Artro Sport Clinic lanseaza in perioada 6 – 18 decembrie campania “Talonete in ghete” prin care Dr. Ion Bogdan Codorean atrage atentia asupra necesitatii testarii baropodometrice. Testarea baropodometrica 3D analizeaza postura si mersul, fiind posibila constatarea deficientelor de postura si de mers care pot cauza dureri articulare, dureri de spate si de cap, chiar deformarea coloanei.

In urma studiilor recente, 80% din populatie are deficit de postura, pozitie sau mers si necesita purtarea de talonete personalizate pentru a evita aparitia unor afectiuni la nivelul oaselor sau a durerilor musculare si articulare.

Artro Sport Clinic dispune de cea mai performanta aparatura de testare baropodometrica si de realizare de talonete personalizate pentru persoanele de orice varsta. In cazul copiilor, purtarea talonetelor personalizate ajuta la prevenirea afectiunilor generate de deficientele de postura si mers, fiind posibila corectia problemelor identificate. In cazul adultilor sau a varstnicilor, purtarea talonetelor reduce durerile articulare si musculare generate de problemele posturale.

In cadrul campaniei “Talonete in ghete”, Artro Sport Clinic ofera, in urma unui concurs pe pagina sa oficiala de Facebook, 3 testari baropodometrice gratuite si perechile de talonete aferente rezultatelor inregistrate. Mecanismul concursului este simplu: participantii trebuie sa lase un comentariu la postarea cu privire la concurs marcata cu #CONCURS TALONETE IN GHETE si sa ofere raspunsul corect la intrebarea “Cum se numeste echipamentul medical cu care medicii Artro Sport Clinic realizeaza testarea de postura si analiza mersului?”. Regulamentul campaniei poate fi consultat la receptia clinicii si pe pagina de Facebook.

Dr. Ion Bogdan Codorean avertizeaza asupra faptului ca talonetele din comert, considerate a fi general valabile, in cel mai bun caz, pot sa nu aiba niciun efect asupra celui care le poarta. Exista si situatii in care purtarea acestora poate face mai mult rau decat bine, agravand problemele deja existente.

 “Este foarte important procesul de testare. Acesta trebuie facut intr-o clinica specializata, dotata cu aparatura de ultima generatie. Pentru un efect benefic asupra sanatatii, este obligatorie purtarea talonetelor personalizate, adaptate specificului fiecarei persoane. Pentru a putea fi realizate talonetele personalizate, testarea trebuie sa fie cat mai completa. Pacientul va avea la dispozitie un covor de 3 metri dotat cu senzori pe toata suprafata sa. Fata de covoarele pentru testarea statica, covorul de 3 metri PODOSTASI permite pacientului sa mearga pe o suprafata mai lunga, inregistrandu-se astfel mersul normal, relaxat al pacientului. Covorul inregistreaza cu ajutorul senzorilor toate particularitatile talpii si ale mersului. Trebuie sa stim ca fiecare om este unic si ca nicio taloneta nu este general valabila, pentru ca personalizarea depinde de foarte multi factori: greutate, felul in care calci, dureri si deformari de coloana, varsta, daca faci sau nu sport – in functie de toti acesti factori se realizeaza talonete de forme si din materiale diferite.”, explica medicul ortoped dr. Ion Bogdan Codorean.

Talonete ortopedice personalizate PODOSTASIS

Testul de postura si analiza mersului

Testarea 3D baropodometrica ofera informatiile necesare pentru crearea de talonete personalizate, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte.